10 tips: Hoe overleef je Hemelvaart?

hemelvaart-1

Hemelvaart. Zo’n dag dat ik voornamelijk blij ben dat mijn wekker niet om de 8 minuten zijn orkestspel laat horen en ik net doe alsof het een zondag is. Oftewel, je bent vrij. Vanaf een uurtje of 12 ga je bedenken wat je de rest van de dag kan gaan doen en uiteindelijk beland je bij de Ikea en zit je om 13 uur aan de Zweedse gehaktballetjes. Om de dag een keer anders in te vullen, heb ik hieronder wat tips voor je verzameld om er toch de perfecte vrije dag van te maken.

  • Stipt op nummer 1 zijn de ‘Rollende Keukens’ op het Amsterdamse Westergasfabriek. Vanaf woensdag 13 mei t/m zondag 17 mei staan er op het terrein tientallen foodtrucks die maar al te graag een lekker maaltje voor je maken. Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat het echt een aanrader is voor foodlovers en het prima vermaak is voor een middagje en avondje schransen.
  • Best wel veel winkelcentra zijn geopend en het is dus een perfect moment om je zomergarderobe aan te vullen. Alhoewel er een klein vermoeden bestaat dat menig Nederlander hier precies hetzelfde over denkt. Online shoppen is altijd een mooi alternatief.
  • Een goed moment om je Lizzy McGuire DVD-box (generatie 20-ers) uit het stof te halen en even weg te dromen bij de high school perikelen van Lizzy, Miranda en Gordo.
  • Zoek die foto’s uit van afgelopen vakantie en maak nou eindelijk dat fotoalbum dat je al zo’n half jaar wilt maken. Zelf heb ik het foto-album van vorig jaar zomer nog steeds niet in elkaar gezet en ik stel het iedere keer weer uit, omdat ik het een rotklus vind. Maar wanneer je eenmaal het boek in handen hebt, ben je zo blij met het aandenken en wil je het aan iedereen laten zien (tot vervelends toe). Dus, niet uitstellen, maar doen!
  • Kijk ’s ochtends eens in een kookboek die je al jaren in je boekenkast hebt staan en kies een lekkere maaltijd uit om die avond te maken. Zorg voor een klein voorgerechtje en lekker toetje erbij en je hebt een 3-gangen-diner in elkaar geflanst.
  • Ruim je kledingkast op en gooi al je kleding waar je niet gelukkig van wordt en al minstens een jaar niet meer hebt gedragen in een vuilniszak. Om in de woorden van de Japanse Marie Kondo (bekend van het boek ‘Opgeruimd’) te spreken ‘bewaar waar je echt van houdt en gooi de rest weg‘. Mooie pronkstukken kan je nog verkopen op Marktplaats of je maakt mensen in je omgeving er blij mee.
  • Houd een seriemarathon. Breaking Bad, New Girl, Gilmore Girls of gewoon lekker eventjes verstand op nul bij Gossip Girl of de OC. Als je maar popcorn en een grote theepot bij de hand hebt.
  • Stel doelen voor jezelf voor aankomende periode. Dit klinkt wat zwaar zo, maar het is heel goed om jezelf te blijven uitdagen en te ontwikkelen. Zo heb ik me afgelopen tijd voorgenomen om écht meer te gaan sporten. Ook al is het niet mijn favoriete bezigheid om als quasi bezwete atleet in mijn sporttenue in de sportschool te staan, ik weet wel dat ik mezelf altijd ontzettend goed voel als ik eenmaal bent geweest. En bekijk na een paar weken of je doel(en) is behaald en beloon jezelf. Met een mooie tas ofzo, haha!
  • Heel simpel, maar pak een boek dat je al tijdenlang op je nachtkastje hebt liggen en lees. Even weg in je eigen wereld en totaal geen aandacht voor de rest om je heen.
  • Bekijk oude videofilms of fotoalbums van toen je nog klein was. Mijn vader filmde vroeger alles en daarom heb ik nog filmmateriaal vanaf toen ik een baby was. Toen vond ik het behoorlijk irritant wanneer ik mijn eigengemaakte liedjes zong en mijn vader stiekem stond te filmen, maar nu vind ik het echt geweldig om terug te zien. Soms is het gek en vreemd om te zien hoe mensen en tijden kunnen veranderen, maar tegelijkertijd geeft het je ook het nadenken over hoe intens je van bepaalde momenten moet genieten.

Liefs,
Francis

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *