10 tips: Een roadtrip door de USA.

usa

Al jaren droomde ik van een grote rondreis door de Verenigde Staten. Hupsakee, de auto in en op elk gewenst moment stoppen bij de prachtig, mooie plekjes die het land te bieden heeft. Afgelopen zomer werd deze droom werkelijkheid en toerde ik samen met mijn vriend in onze rode bolide door het westen van Amerika. Het was geweldig! Drie en een halve week had ik het gevoel alsof ik in een Amerikaanse Hollywood film leefde. Gelukkig wel zonder botox ingrepen en relatiebreuken.

Maar, waar we moet je, naast een auto, allemaal aan denken als je zo’n roadtrip maakt?

Voordat ik de auto instapte in San Francisco had ik niet echt een idee wat me te wachten stond. We hadden wel een duidelijke planning, maar hoe we het allemaal zouden vinden en waar we aan moesten denken, kwam vooral op ons pad tijdens het maken van de reis. Nu zou ik deze roadtrip iedereen willen aanraden, dus heb ik een lijstje gemaakt met handige weetjes en tips waar je aan moet denken bij een roadtrip door de USA.

Boek via een reisorganisatie (of gebruik hun tips).

Ik heb lang getwijfeld of ik de reis zelf zou uitzoeken of de roadtrip zou boeken bij een reisorganisatie. We hoorden al snel goede verhalen over de Amerika specialist ‘Jan doets’. Dit is een bedrijf die veel kennis heeft over Amerika en pakketten heeft met veel verschillende reizen die je helemaal op maat kan laten maken. Omdat we pas in april/mei gingen zoeken voor een roadtrip en we op internet alleen nog maar dure vluchten en accommodaties zagen staan, besloten we langs te gaan bij Jan Doets in Heerhugowaard, om te kijken of dit geld zou schelen. We wisten sowieso dat we naar West-Amerika wilden en hadden al een mooie reis gezien op hun website. Toen we daar waren, hebben we het pakket aangepast. We hebben er steden uitgehaald die we toch iets minder interessant vonden en dagen bijgeboekt op plekken waar we langer wilden blijven. Ook de auto werd door hun geregeld, net zoals de vliegtickets en alle accommodaties. Nadat we officieel de reis hadden bevestigd, kregen we een mooi pakket opgestuurd met alle hotelinformatie, een extra stopcontact (in de VS heb je andere stopcontacten dan bij ons) en de hele route uitgestippeld op papier. Dit was ideaal, want we hoefden zelfs niks meer te printen en alleen maar onze koffer te denken. We moesten alleen nog een ESTA aanvragen, een visum als je Amerika wilt betreden. Financieel gezien scheelde het boeken van de reis niet veel, vergeleken met het zelf boeken. Je betaalt natuurlijk extra voor de service die zij bieden, maar het scheelt je zelf een hoop stress en geregel.

Stel dat je niet wilt boeken via een reisorganisatie, dan kan je altijd wel op hun websites kijken, welke hotels en steden zij adviseren.

IMG_1291

Koop een TomTom.

Vooral in vreemde steden of landen is een tomtom een must. Zorg in Nederland dat je tomtom al een kaart van de VS heeft geladen. Heb je nog geen tomtom dan kan je er net zo goed eentje bij de Wallmart of Target kopen in de VS. Wij kochten er eentje bij de Wallmart en hebben het apparaat uiteindelijk veel gebruikt. De dollar maakt het daarentegen ook nog eens voordeliger, dus dat is mooi meegenomen. In Nederland kan je uiteindelijk ook weer andere kaarten kopen.

Extra autokosten onder 25

Als je een roadtrip wilt maken door Amerika of elk ander gewenst land, heb je natuurlijk wel een auto nodig. Je kan het ook lopend doen, maar voor een vakantie is een auto een slimmer plan. Als je een reiziger bent boven de 25 jaar, betaal je enkele de huur van de auto. 
Ben je onder de 25 jaar en wil je in de auto gaan rijden, dan ben je zo’n $27 p.p.p.d extra kwijt. Dat is toch al snel zo’n $550 euro voor drie weken. Wij hadden dat er niet voor over en aangezien ik toch geen held op de weg ben, heeft alleen mijn vriend gereden. Maak hier dus een duidelijk keuze in.

Vergeet niet je creditcard

Op elk plekje in het land kan je het makkelijkst betalen met een creditcard. Al is het om te tanken of wanneer je boodschappen gaat doen, overal heb je wel een creditcard nodig. Ook al had ik mijn ING pas om ‘Wereldwijd’ pinnen ingesteld, vaak kon ik er in een winkel dan toch niet mee betalen. Geld opnemen kan vaak wel.

Zorg voor een goede playlist
Ook al is je reispartner ontzettend gezellig, tijdens een roadtrip heb je soms ook echt even behoefte aan rust en goede muziek. Omdat je veel tijd in de auto zult zitten, is goede muziek een must. In de auto die wij hadden, kon ik mijn Iphone aansluiten en mijn Spotify playlist luisteren met enkele roadtrip muziek lijstjes. Thuis kan je vooraf natuurlijk ook CD’tjes branden (met André Hazes en ander Nederlands smartlappen). De Amerikaanse radio’s zijn overigens ook prima te doen.

IMG_1057

IMG_1386

Stop regelmatig bij een supermarkt
 of wegrestaurant.
De USA staat bekend om zijn immens grote supermarkten en IK HOUD ERVAN. Regelmatig stopten we bij een Target of Wallmarkt om wat water en een snack te kopen. Het is überhaupt leuk om er gewoon even rond te lopen en te zien hoeveel soorten cornflakes ze hebben. Lekkere broodjes of gezonde producten kochten we meestal bij de supermarkt Trader Joe’s. Het land heeft zo’n 418 vestigingen en in Californië bevindt zich ongeveer de helft. Vooral de verse wraps met tonijn zijn een aanrader. Als je een lange rit hebt en je wilt eigenlijk niet af wijken van de grote weg, dan kun je ook stoppen bij een wegrestaurant. Zo’n typisch restaurant is Denny’s. Dit is zo’n diner, die je ook altijd in Amerikaanse series ziet. Lekker, niet al te duur en je kan er ook prima een gezonde sandwich eten.

Koop een koelbox
Vooral in de zomer is het op sommige plekken in de VS bloedje heet. Naarmate we vanuit San Francisco steeds zuidelijker het land inreden en ook het binnenland naderde, werd het steeds warmer. Je hebt dus behoefte aan veel vocht en lekker koude producten. Iets wat wij niet hebben gekocht, maar wat ik wel iedereen kan aanraden, is een koelbox. Bij een Wallmart of Target kan je aan het begin van een roadtrip al voor een prikkie een koelkbox kopen. Zo houd je tijdens het auto rijden altijd je drankjes koud. Vooral in gebieden als Death Valley is dit een must. Omdat wij het niet hadden gekocht, koelden wij het drinken vaak de nacht in het hotel of appartement waar we verbleven. De meeste kamers hebben gelukkig wel een koelkast, maar als je dan overdag een stuk moest rijden, was het al weer snel afgekoeld.

Houd rekening met de grote steden
Amerikanen zijn hele nette autobestuurders. Ze kennen prima de regels en de meeste hebben niet dat haantjesgedrag, wat je in veel andere landen wel tegenkomt. Als je een roadtrip maakt, ben je meestal langer dan een uurtje onderweg en rijd je vaak ook over de wat rustigere wegen. Houd alleen wel rekening met de drukkere steden die je ook passeert. Zo naderden wij de stad LA en hadden wij ervoor ingepland hoe laat we ongeveer in de stad zouden aankomen. Dit werd uiteindelijk een stuk later, aangezien LA echt een crime was om te rijden. Vooral de spitstijden kan je het best vermijden, zoals we ook gewend zijn ook in Nederland. Probeer vooraf dus in te plannen hoe laat je een stad nadert en kies voor een rustige tijd.

IMG_0892 kopie

Denk aan de lange afstanden
Houd rekening met de lange afstanden die je tijdens de roadtrip zult maken. Soms zit je weleens 5 uur in een auto en dan is het wel fijn dat je dit van tevoren wist. Ga dus niet te laat weg, als je een lange reis voor de boeg hebt, want in het donker zoeken is geen pretje.

Kies voor een goede auto
Doordat je, wat hierboven al staat vermeld, lange afstanden maakt, is het wel handig dat je een goede auto kiest. Een auto waar je niet na een uurtje al pijn je billen krijgt of spierpijn, omdat je je benen niet kan bewegen. Bij een huurauto kan je kiezen voor verschillende versies. Soms is de goedkoopste versie al prima, maar vraag dan wel altijd na wat voor auto het is. Ben je met een groter gezelschap, kies dan zeker niet voor een te kleine auto. Al je spullen moeten tenslotte ook mee.

Heb jij nog tips voor het maken van een roadtrip door de USA?

Liefs,
Francis

Follow my blog with Bloglovin

1 Comment

  1. […] een leuk idee om mijn reis in een paar blogjes uit te stippelen. Eerder al schreef ik een blog met tips voor een roadtrip door de USA, maar met deze blogjes zal ik vertellen waar ik geweest ben en wat wij leuk en minder leuk hebben […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *