5 tips om de beste eetplekjes te vinden op reis

kop-2

Er zijn mensen die als eerste op zoek gaan naar de beste toeristische attracties van een nieuwe stad. Reisgidsen staan er vol mee en de meeste gebouwen en fonteinen heb je vaak ook al op televisie gezien, dus ze in het echt aanschouwen moet je toch afvinken op je bucketlist. Als ik op vakantie ga, maak ik toch altijd als eerste een lijstje van de plekken waar ik echt geweest moet zijn om te eten en te drinken. Dit klinkt misschien ietwat gek en vreemd, maar het ultieme gevoel van de stad krijg je toch als je tussen de locals hebt zitten eten en niet de eerste toeristische pizzeria bent ingetrokken door een Italiaan met een opgeplakte nepsnor. Maar waar en hoé zoek je die restaurantjes en cafeetjes dan? Ik geef je wat tips die mij altijd enorm helpen.

DSC_0122 DSC_0128 DSC_0339 IMG_0884DSC_0341 (1) IMG_1485 IMG_3988

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Tip 1.
Vaak als ik websites en blogs afstruin en ik lees toevallig wat over een leuk tentje, dan voeg ik het adres gelijk toe in een Word-bestand. Zo heb ik van verschillende steden een lijst met restaurants en cafés die misschien altijd wel van pas komen als je toevallig in die stad bent. Zet bij het adres ook waar je deze info gevonden hebt. Stel, dat je dan over een jaar dat adres erbij pakt, kan je altijd nog vinden waarom diegene dat zo’n goede en leuke plek vond. Leuke en handige websites zijn bijvoorbeeld ‘Bartsboekje‘ of ‘Spotted by Locals‘.

Tip 2.
Er zijn 2 apps/websites die ik standaard gebruik als ik op zoek ben naar een leuk tentje. Allereerst mijn lievelings en dat is Foursquare. In tegenstelling tot Tripadvisor, laat Foursquare meer de mening zien van locals en vooral voor eetgelegenheden is dit fijn. Op de app kan je inchecken dat je er bent geweest en is het voor jezelf ook een leuke agenda om later nog eens te bekijken. In de app kun je keuzes maken uit eten waar je zin in hebt en zoekt de app vervolgens voor jou wat op dat moment de beste en leukste plekjes zijn. TripAdvisor is natuurlijk ook een fijne app. De grootste zoekmachine op reisgebied. Weliswaar kent iedere toerist deze website en zijn het dus ook vooral toeristen die hun mening achterlaten over restaurants en cafés. Uiteindelijk zit je dan tijdens je dineetje toch nog naast een gezellige Nederlander die friet met een kroket bestelt. Voor een hotel en bezienswaardigheid is deze app wel super handig. Vaak als ik de keuze heb gemaakt voor een restaurant, vergelijk ik de meningen van de twee apps en ga ik er wel of niet heen.

Tip 3.
Vraag in een restaurant, café of in je eigen hotel gewoon aan iemand die er werkt wat een leuke plek is om wat te eten en te drinken. Zeg er dan wel bij, dat je liever een plek hebt, waar niet elke vakantieganger zit. Vraag juist waar zij het  liefste eten en drinken. Vaak kom je dan op de meest leuke plekjes die je misschien zelfs van tevoren niet had gevonden op internet.

Tip 4.
Durf naar binnen te stappen bij viezige restaurantjes. Dit klinkt gek, maar vaak serveren de restaurantjes die er van buiten ontzettend vies en brak uitzien het meest lekkere eten. Dat zie je al bij Chinese restaurantjes. Ze zien er vaak van buiten niet uit, maar wanneer je ziet dat er alleen maar Chinezen zitten, weet je ook dat zij er met z’n allen eten en het lekker vinden. Zo weet ik nog dat we in Londen in  Chinatown een krakkemikkig restaurantje in liepen, omdat we zo’n trek hadden. Bij binnenkomst zag het er ook al viezig uit en het zat vol met Chinezen die ons ietwat raar aankeken. De man die aan ons vroeg wat we wilden bestellen, sprak amper Engels, dus het werd een ietwat ongemakkelijk gesprek. Maar, daar hebben we wel ontzettend goed gegeten, zoals enorm lekkere pekingeend met flensjes. Gewoon naar binnenstappen dus!

Tip 5.
Durf dingen te kiezen die je niet kent. In Aziatische landen hebben ze gelukkig vaak wel plaatjes bij de gerechten staan en kun je dus kiezen uit iets wat wel lekker oogt. Maar wie weet is het favoriete gerecht van menig ander wel iets wat er echt niet uit ziet. Of vraag aan degene die je order op neemt, om iets uit te kiezen. Dat is dan ook altijd een verrassing en kan je weer van je bucket list afstrepen.

Heb jij nog tips voor een topplekje om te eten in het buitenland? En hoe kom jij aan goede adresjes?

Liefs,
Francis

Follow my blog with Bloglovin

1 Comment

  1. Lauren de Bruijn 31/08/2017

    Leuke tips! Ik heb altijd moeite met kiezen waar ik wil uiteten. Ik ben het er volledig mee eens dat het een leuke ervaring kan zijn om altijd iets nieuws te proberen en niet bij hetzelfde café elke dag uit te eten. En je kunt iets nieuws zelfs in je eigen stad vinden omdat er veel plekken niet alleen met Nederlandse eten kunnen zijn! Ik ga met mijn vrienden over een week uit en ik wil een nieuwe leuke plek ontdekken 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *