Travel: Best food/drink hotspots in Barcelona

barcaEen reden om een bezoekje te brengen aan Barcelona is alleen al de hoeveelheid leuke en goede eet- en drinkgelegenheden. Op iedere hoekje zit wel een restaurantje of cafeetje en wanneer je dus pijn je benen hebt van het lopen, kan je om de 10 meter wel even een stop maken voor een terrasje. Spanje staat bekend om zijn lekkere tapas en deze heb ik dus (alleen wanneer ik natuurlijk écht honger had) regelmatig besteld. Voorafgaand druk geïnformeerd en gezocht naar de beste en lekkerste plekjes en vanuit daar zijn de volgende tentjes gekomen. Ik kan je vertellen, zodra je in Barcelona bent, MOET je minstens bij twee van onderstaande tentjes tapas hebben geprobeerd. Dan pas weet je hoe ze echt horen te smaken en bij het zien van de hoeveelheid keus ben je echt om.

flauta

La Flauta – Carrer de Balmes, 164
Allereerst begin ik met de topper. Misschien vond ik dit wel het allerlekkerste tapastentje van de hele reis. We kwamen om 20.00 uur aan (dit is precies goed, want de eerste Spanjaarden komen rond 21.00 uur), moesten even wachten, maar ondertussen konden we al met een drankje aan de bar genieten van al het lekkers dat stond uitgestald. Alles klopte die avond. De wijn, de montaditos met gamba’s, de groene pepertjes en de goddelijke lemon pie met merengue. Een heel populair gerecht in Barcelona is trouwens de ‘Huevos Revueltos’. Dit is een bord met flinterdun gesneden aardappelfrietjes met daarbovenop een gebakken ei die ze aan je tafel door de aardappel heen snijden. Nu denk je misschien dat dit niet te nassen is, maar dit is echt een goddelijk gerecht en haast iedere tafel heeft dit er wel bij besteld.  ‘La Flauta’, niet vergeten!

vinyasenor

La Vinya de SenyorPlaca de Santa Maria, 5
Het fijne aan Spanje is dat een goede wijnfles helemaal niet zo duur is. Voor 12 euro heb je al een goede Rioja en in Nederland is dat vrijwel onmogelijk. Toen we door de wijk ‘El Born’ liepen, kwamen we uit bij het gezellig terras van ‘La Vinya de Senyor’. Het bleek een wijnbar te zijn met een enorme selectie aan Spaanse wijnen. De plek was perfect op een pleintje tegenover de prachtige Santa Maria kerk. Op het terras kan je goed mensen bekijken vanachter je zonnebril en genieten van het zonnetje. Nog een kleine tip, als ze het kleine gerechtje ‘canneloni fungi’ op de menukaart hebben staan, twijfel dan niet en bestel het. Zo lekker!

moodboard22

Ciutat Comtal  – Rambla de Catalunya, 18
Populair tapas restaurantje in Barcelona, wat ook behoorlijk centraal ligt. Heel de dag door is het druk, maar dan wel gezellig druk. Spanjaarden en toeristen, alles zit door elkaar. De montaditos (Franse stokbroodjes met topping) zijn echt geweldig (vooral de rode paprika gevuld met tonijn) en wanneer je de selectie gerechten op de bar ziet, kan je gewoon niet kiezen. Als je geen plekje aan de bar kan bemachtigen (wat misschien wel het leukste is), zou ik tijdens het wachten alvast stiekem foto’s maken van wat je lekker vindt. Zo is het makkelijker, dan wanneer je het gerecht van een menukaart moet kiezen en de bediende begrijpt je ook gelijk bij het zien van de foto. We hebben hier twee keer gegeten en beide keren was het echt heerlijk! Vergeet hier ook de ‘huevos revueltos’ niet.

catalana

Cervezeria Catalana – Carrer de Mallorca, 236
Bij menig toerist is inmiddels dit tapas restaurantje wel bekend, het is namelijk een van de beste van Barcelona. In ieder reisgidsje is dit restaurant wel terug te vinden. Het schijnt er altijd druk te zijn en je kan er dus wel vanuit gaan dat je even moet wachten op een tafeltje. Maar het is het meer dan waard. Alle gerechtjes worden tentoongesteld aan de bar en tijdens het wachten kan je dus al een keuze maken. Het restaurant aan de tafels is niet heel gezellig, dus om het echte Spaanse gevoel mee te krijgen, kan je misschien beter een krukje aan de bar nemen.

granados

El Nou de Granados – Carrer d’Enric Granados, 9
De eerste avond kwamen we een beetje onverwachts bij dit tentje terecht. Het regende super hard en we renden door de straat op zoek naar iets eetbaars. We kwamen uiteindelijk terecht bij ‘El Nou de Granados’. Op het eerste gezicht niet heel aantrekkelijk. Het voorste gedeelte was een bar met een overvloed aan flessen wijn en mixdrankjes (niet heel vervelend). Het achterste gedeelte was voor eters en dat waren een paar houten tafeltjes met stoeltjes en totaal niks wat me enthousiast maakte. Naast ons zaten twee mannen heftig te zoenen, dus we probeerden ons maar vooral te focussen op de menukaart. We bestelden wat tapas, zoals de Iberia ham, baby squids en patatas bravas en alles was zo lekker. De omgeving viel totaal in het niet bij het eten. En wanneer je op de menukaart toetjes hebt staan als ‘Lemon Sorbet Gin Tonic’ en perfecte chocolade lava cakejes met pistache nootjes, dan ben ik verkocht. Aanrader!

Liefs,
Francis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *