De Zondag tips #1

collage1

Soms heb je van die weken, dat de dagen echt voorbij vliegen. Deze week was dat duidelijk niet aan de hand. Ik weet niet of het te maken had met de stand van de zon en de maan ten opzichte van elkaar (huh?) of dat het puur aan mezelf lag, maar maandag verlangde ik al naar het weekend en iedere dag werd dit een stukje meer. De vrijdagmiddag werd dus ook met veel liefde ontvangen. Tijd om geheel te ontspannen, geen wekker te zetten en te dansen in mijn pyjama door de huiskamer. Dat laatste behoort tot mijn hobby’s, maar er zijn natuurlijk nog genoeg dingen die er in het weekend ook toe doen. Zo zal ik vandaag de – hoe kan het ook anders –  ‘Zondag tips’ delen. Tips die ik niet voor mezelf wil houden, maar van de daken wil schreeuwen en met jullie wil delen.

Dit bedoel ik.

Gilmore girls
Een serie uit de oude doos, maar nog steeds een van mijn favoriete series die ik iedere dag wel kan bekijken. Moeder Lorelai en dochter Rory wonen in het kleine dorpje Stars Hollow. Ze zijn als vriendinnen voor elkaar en belanden in teveel grappige situaties. Ik verdenk de serie overigens ook van mijn snelle praten. Menigeen met wie ik praat, vraagt vaak of ik de zin nog een keer wil herhalen, omdat ze me niet hebben gevolgd. Vrienden en familie zijn hier inmiddels aan gewend, maar vreemden kunnen me nog weleens wanhopig aankijken. Iedereen die de serie Gilmore Girls heeft gezien, weet dat in de serie ontzettend snel wordt gerateld. Het schijnt zelfs zo te zijn dat een normaal script van een serie zo’n 45-50 pagina’s bedraagt. Bij deze serie gaat het om een script van 75-80 bladzijde, vanwege de snelle dialogen.

De film ‘Chef’.
Een leuke film, als je houdt van eten (ja, alweer eten) of Scarlett Johansson, is ‘Chef’. Een goede chefkok, gespeeld door Jon Favreau, wordt ontslagen uit zijn toenmalige restaurant en begint zijn eigen food truck. Hierin maakt hij zijn eigen (geweldige) eten en reist ermee door het land. Hij krijgt zijn passie voor goed bereid voedsel terug en krijgt tevens een speciale band met zijn familie en vriend. Aanraderrrrr.

Dudok.
Op zaterdagmiddag struin in het liefst de stad rond, om in de middag ergens lekker te lunchen of een goede kop koffie te drinken. Voor de meeste Rotterdammers is het grote eetcafé ‘Dudok’ een begrip. Normaal sla ik dit plekje op een zaterdagmiddag over, omdat ik niet wil vechten voor een tafel, maar afgelopen zaterdag probeerde ik het toch. Het was DRUK, maar het 12 uurtje maakte alles goed. Weliswaar was het al 16 uur en werd het ’12-uurtje’ een beetje uit zijn verband gehaald, maar ach, we hadden honger. De linzensoep die er bij werd geserveerd, was vooral goed te doen.

Gezonde onbijtjes
’s Ochtends heb ik nooit enorm veel tijd voor mijn ontbijt, maar ik probeer altijd wel iets gezonds te kiezen waar ik een tijd op kan teren. De laatste tijd ontbreekt het wel wat aan inspiratie. De Griekse yoghurt met kaneel en honing komt inmiddels mijn neus uit en dus zocht ik naar nieuwe ontbijtjes. Dit artikel van Culy.nl gaf mij weer wat nieuwe ideeën en inspiratie. Weliswaar niet allemaal uit te proberen op  een doordeweekse dag (voor de toast met gepocheerde ei, avocado en tomaat moet ik toch wel om 5 uur uit mijn bed), maar zeker te doen voor het weekend.

Liefs,
Francis

Follow my blog with Bloglovin

10 Comments

 1. Rosanne 01/02/2015

  Heerlijk, perfect sundays!

  Beantwoorden
  • Connie 22/07/2016

   Son geniales, pienso que hacen falta ver estas fotos para darnos cuenta de lo mucho que siigfnican para sus amos.Besos Bea.Susana

   Beantwoorden
  • Una agradable sorpresa volver a leerte después de dos meses. Es como un aperitivo para el esperado 31 de agosto. Muy buen artículo y lo mejor que tendrá segunda parte.Tu voto: 0  0

   Beantwoorden
  • http://www./ 23/10/2016

   Courtney, Sounds like you had a great birthday!! I guess us Moms would have loved the news that we did not get!!! Good luck at the Green Shag Market. Remember, as you sell things, you can always replace those items with new things!!

   Beantwoorden
  • http://www./ 24/11/2016

   I don’t even know how I stopped up here, but I thought this publish used to be good. I don’t recognize who you might be however definitely you are going to a famous blogger for those who are not already Cheers!

   Beantwoorden
  • kfz teilkasko glas 02/02/2017

   I obtain it truly tough to consider new and gratifying fundraising ideas that everybody can relate to but I guess this really is portion of the challenge of making a fundraising campaign do the job.

   Beantwoorden
  • http://www./ 09/02/2017

   I think there is too much leaning towards griping – myself included. Focusing on what you have and being grateful for it is the best happiness you can get. Great that you can get to that place more often than others..Coffee Lovin’ Mom recently posted..

   Beantwoorden
  • http://www./ 09/02/2017

   Ja Birgitta, ett mycket högt pris.Gabrielle, han målade abstrakt fram till sammanbrottet. Det nya måleri som växte fram i Kroatien spelade hela tiden på motsättningen mellan växtligheten och moderniteten. Den översta målningen har t.ex. en illrött lysande coca cola-burk mitt i grönskan.

   Beantwoorden
  • Dear Janet,Please do let me know if you come to KY to the farms. Would love tomeet at Winstar, that lovely new farm. May be taking an Alaskan CruiseThis summer with a friend, will keep you posted.Have you looked at the Stallion or other cams ?Love all those little baby horses and foal cam.

   Beantwoorden
 2. Anneleen 08/02/2015

  Haha ik was vroeger verslaafd aan gilmore girl, heerlijke serie! 😉 leuk iemand te vinden die dit ook goed vindt want in mijn omgeving keek nooit iemand dat…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *