List: Dilemma’s van een 25-jarige

Schermafbeelding 2015-03-18 om 22.28.44kopie

Toen ik klein was, dacht ik dat ik het meest zware leven had dat er bestond. Ik moest huiswerk maken, zo nu en dan de hond uitlaten en dan ook nog eens nadenken over wie er op mijn kinderfeestje kwam en aan wie ik mijn vriendenboekje zou uitlenen. Het liedje ‘Ik heb een heeeeel zwaar leven‘ van Brigitte Kaandorp was stiekem op mijn leven gebaseerd. Gelukkig werd mijn kleding gewassen, gezorgd voor avondeten en werd alles allemaal toch iets ‘dragelijker’ gemaakt door de liefde van de mensen om mijn heen.

Dit ‘zware leven’ is natuurlijk ietwat aangedikt. Eenmaal de 20 gepasseerd en alweer in het midden te zijn aanbeland, krijg ik alleen wel andere gedachten dan toen ik 8 was. Zo denk ik niet na over wanneer ik mijn huiswerk moet maken, maar denk ik juist aan het verlangen naar de schoolbanken. Want, nu? Hoe gaat mijn leven verder verlopen? Ik houd niet zo van verrassingen en ben te nieuwsgierig naar dingen die komen gaan. Hieronder dus, de dilemma’s van een 25-jarige.Naamloos-1

– Hoe doe je boodschappen zonder lijstje, zonder dat er chocolade en wijn in je winkelmandje belandt?

– Mensen om je heen gaan trouwen en krijgen kinderen. Gedachten: AAAAH! Allemaal leuk en aardig hoor, maar ik voel me diep van binnen nog een klein kind en kan die verantwoordelijkheid echt nog niet aan.

– Na je studie ga je op zoek naar en baan en tja, dan werk je. Maar was dit het dan? Blijf je nu voor altijd een workaholic en is er geen weg meer terug? Ik zou mijn leven meer als die van Pippi Langkous willen zien. Ontdekken wat ik kan en daarnaast ook nog leren wat ik wil en nodig heb.

– Waar blijft de tijd dat je in je pyjama hersenloos series kon kijken (dit doe ik soms nog) en Simsen tot je erbij neerviel?

– Je begrijpt jezelf soms niet. Laat staan dat een ander je begrijpt.

– Waarom kunnen dingen zo oneerlijk verdeeld zijn en blijf je niet tot je 80ste samen met alle mensen die je lief hebt?

– Je wilt geld verdienen, maar ook reizen en wat van de wereld zien. En tegelijkertijd ook dit en dat. Dilemma’s!

– Waar blijft de tijd dat ik het spelen van ‘Snake’ op mijn AH Siemens mobieltje zag als een bijzonder momentje op de dag en mijn hand nu verweven lijkt met mijn telefoon?

– Waarom bestaat er geen tijdmachine, waarmee je terug kan keren naar momenten die vroeger zo vanzelfsprekend leken, maar nu zo waardevol blijken te zijn?

– Bestaat er een lijst met tips hoe je de Ikea op zondag moet overleven met je geliefde of is het gewoon beter dat je deze dag overslaat?

– Waarom ben ik geen hond?

– Dilemma’s op de woensdag: ‘Wat zullen we eten? Hmm..ik weet niet, zullen we uiteten gaan? Ja, is goed.’

– Waarom verdwijnt een croissantje of patatje op je kont en niet op je linkerpink?

– Waarom lijk je naast 18-jarige opeens ontzettend oud?

Natuurlijk zijn er ook genoeg mooie en fijne dingen aan het leven van een 25-jarige, maar dat is voor een volgende keer. P.s. neem het met een korreltje zout. 

Liefs,
Francis

Follow my blog with Bloglovin

7 Comments

 1. Xa 19/03/2015

  Ben zelf nu 4 jaar lang 25 maar inderdaad. Kan ze bijna allemaal aftikken met je. Om die wijn en chocola te vermijden maak ik maar wel een boodschappenlijstje haha.

  Beantwoorden
 2. Sylvia 19/03/2015

  Haha, zonder boodschappenlijstje ga ik de supermarkt niet in, anders verdwijnt er veel te veel in het mandje dat eigenlijk in het rek moet blijven liggen 😉 Maar herkenbaar lijstje hoor, ik tik eind april de 25 aan 😉

  Beantwoorden
 3. Anneleen 21/03/2015

  Haha leuk geschreven! Ik voel me naast 18 jarige ook al erg oud en ik word nog maar 21, oeps?! 😉

  Beantwoorden
 4. Sanne 01/04/2015

  Hahaha, super leuk!
  Ik ben nu 23, en ik voel me ook wel oud naast een 18-jarige. Als ik erover nadenk ben ik namelijk toch wel echt vijf jaar ouder! Vijf jaar!
  En haha: ‘Waarom verdwijnt een croissantje of patatje op je kont en niet op je linkerpink?’, erg leuk ;).
  + trouwens, dat liedje van Brigitte Kaandorp vind ik ook fantastisch. Soms helpt het me wel om te relativeren trouwens, als ik alleen maar denk hoe zwaar ik het heb (en dan hoor je me ook zingen ‘ik heb een heel zwaar levennnnn, echt heel zwaaaaaar, met zo’n kraakje in m’n stem). Maar dan schaam ik me een piepkleinbeetje en dat werkt wel haha.
  Liefs! En ik volg je op Bloglovin, je blog is heel mooi! + De naam van je blog is ook zo mooi..

  Beantwoorden
 5. Karin 13/04/2015

  Heel herkenbaar! Vooral het Pippi Langkous idee en het ‘dan maar uit eten’ als ik geen zin heb om te koken (of gewoon geen inspiratie heb).

  Beantwoorden
 6. Kathleen 05/05/2015

  Haha! Zo herkenbaar. Er zitten nog heel veel vragen tussen die ik mezelf ook stel als bijna dertig-jarige. Ik weet dus niet of het betert met ouder worden. 😉

  Ik kan je wel een pro tip geven: IKEA moet je op vrijdagavonden doen. De IKEA bij ons in de buurt is dan open tot 21u. Je kan dan eerst iets gaan eten (balletjeeeuhs!) en dan rustig rond snuisteren. Tegen dat je in de magazijnen komt is er geen kat meer die je kan zien sukkelen met die loodzware dozen. Pro tip.

  Beantwoorden
  • Martha 22/07/2016

   Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pa817#s2s&; favor.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *