Mijn goede muzieksmaak in mijn jeugd

oldie music

Ooit, in een ver verleden, toen ik nog in mijn kinderschoenen stond en mensen zich nog vervoerden per ezel, bestond er al muziek. Het werd natuurlijk niet zo gestreamd als nu. In mijn jeugd hadden we cassettebandjes en op een bepaald moment zelfs, jaja, CD’s. Op mijn 6e verjaardag kreeg ik een Sony kinderradio met rode microfoon, waar ik cassette bandjes in kon stoppen en mijn eigen radio programma’s op kon nemen. Dolle pret was dat! Tot grote vreugde van mijn buren was ik middagen bezig met het verzinnen van de meest slechte liefdesliedjes en die werden dan vervolgens ook opgenomen op verschillende bandjes. Deze liedjes hebben jammer genoeg nooit Q-music bereikt, maar als mijn jeugdliefdes de nummers toen hadden aangehoord, waren ze uiteraard als een blok voor me gevallen.
Een paar jaar later werden de cassettebandjes ingewisseld voor CD’s en kreeg ik een echte stoere, zilveren CD speler. De eerste singletjes werden bij de Music Store en Free Record Shop gekocht van mijn zakgeld en oh, wat was ik trots. Mijn muzieksmaak was toen al van hoogstaande aard. De Spice Girls, Five en Britney Spears hebben allen in mijn CD-speler gezeten en nog steeds, heel stiekem, vind ik prima om naar deze muziek luisteren. Ik betrapte me er zelfs enkele weken geleden op dat ik op zoek was naar een afspeellijst met liedjes van de Vengaboys. Zegt genoeg.

Daarom bij deze mijn favoriete liedjes uit mijn jeugd. Ik was toen nog jong en onbezonnen, dus reken mij er alsjeblieft niet op af.


Liefs,
Francis

Follow my blog with Bloglovin
 

3 Comments

 1. Dina 18/03/2015

  Aaah jeugdherinneringen… <3 (behalve Toybox, dat vond ik echt stom vroeger)

  Beantwoorden
 2. Ilse 18/03/2015

  Heeeeerlijk dit!! Op Spotify heb ik een afspeellijst gemaakt met al mijn favo liedjes van vroeger, ik luister die nog heel vaak, vind dat zo leuk haha.

  Beantwoorden
 3. Xa 19/03/2015

  Ghaha dit gaat echt nooit vervelen. Heb 5 op de TMF music awards gezien. Pfff dat ik niet flauw ben gevallen is mij nog steeds een raadsel.
  Emilia was er ook één idd! Geweldig. Leuk.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *