Food: Nutella Caramel Bars

Schermafbeelding 2015-05-17 om 17.10.00

Nutella is, naast het toilet en internet, een van de grootste uitvindingen van de laatste eeuwen. Jaren at ik het niet en sinds kort heb ik het weer herontdekt. Het is natuurlijk niet enorm gezond, dus probeer ik het niet op elke boterham te eten. Het geeft me alleen al een goed gevoel als ik mijn keukenkastje open doe en de grote pot staat te schitteren op de eerste plank (naast de pindakaas uiteraard). Deze onderstaande Nutteln Caramel Bars zijn super simpel om te maken en daarnaast zijn ze ook erg lekker. Omdat een groot deel bestaat uit rijstwafel en honing is het enerzijds toch niet zo ongezond, dus prima om even je Nutella honger te stillen.

Wat heb je nodig? 

 • 3 Snack&Jack (rijstwafel) karamel
 • 3 eetlepels havermout
 • 3 eetlepels honing
 • 4 eetlepels Nutella
  Optioneel: extra gehakte noten.

1. Breek de karamel rijstwafels in kleine stukjes en gooi deze in een kom. Doe de havermout erbij (en eventueel de extra noten).

2. Doe de honing erbij en roer dit goed door de gebroken rijstwafel en havermout heen.

3. Smelt de Nutella au bain marie (in een bakje boven een pan met heet water). Wanneer dit gesmolten is, kan je het gieten over het mengsel met rijstwafel en honing.

4. Bak een kleine bakplaat (ik gebruikte er eentje van 20 bij 20 cm) en bekleed deze met bakpapier. Bakpapier is erg belangrijk, want zo kan je het uiteindelijk makkelijk uit de bakplaat halen. Schep het mengsel erin en druk het goed aan.

5. Laat het een uurtje opstijven in de koelkast. Uiteindelijk haal je het eruit en kan je er blokjes van snijden. Als je grotere stukjes wilt, kan je dit natuurlijk ook.

DSC_07eee36

Eet smakelijk!

Liefs,
Francis

2 Comments

 1. Anneleen 17/05/2015

  Dit ziet er zoo lekker uit!! 😀

  Beantwoorden
 2. Mies 17/05/2015

  Wat een leuk recept. Origineel om dat met snackajacks te doen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *