Food: Wraps met carpaccio en truffelmayonaise

Schermafbeelding 2016-01-01 om 16.48.03

Hier even een klein hapje voor tussendoor, die echt top is voor tijdens een feestje of borrel. Niet alleen omdat er truffelmayonaise op zit (uitvinder hiervan krijgt een plekje in mijn testament), maar ook omdat het gewoon super makkelijk is en je weinig ingrediënten nodig hebt. Gister tijdens Oud&Nieuw kwam dit ook even op tafel en dat was fijn, naast alle oliebollen, appelbeignets, worstenbroodjes en andere caloriebommetjes (alhoewel truffelmayonaise natuurlijk ook niet bepaald tot de #healthylifestyle behoort) . Dus bij deze, lees snel verder voor deze super makkelijke carpaccio wraps met truffelmayonaise.

Wat heb je nodig? (voor 4 wraps)

  • Wraps (ik kies het liefst voor de meergranen)
  • Blikje tomatenpuree (zo’n kleintje die staan bij de zongedroogde tomaatjes enzo)
  • Carpaccio (vaak zit hier al pijnboompitjes en parmezaan bij)
  • Sla (het lekkerste hierbij is de rucola slamelange)
  • 2 tomaten
  • truffelmayonaise (bv. die van Jean Baton)

1.  Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Smeer de wraps in met de tomatenpuree en leg ze in de oven voor zo’n 7 minuutjes (als de wrap maar niet te krokant wordt, want je moet hem nog kunnen dicht klappen).
3. Maak ondertussen een mengsel van de sla, truffelmayonaise (doe dit beetje op smaak) en tomaatjes.
4. Haal de wraps uit de oven en leg in het midden wat plakjes carpaccio. Verdeel in het midden ook wat van het slamengsel en eventueel de pijnboompitjes en parmezaan.
5. Is de wrap gevuld, vouw dan de buitenste hoekjes naar binnen. Als je het als kleine snack geeft op een feestje, kan je ze door midden snijden met een satéprikker erin. En eet je het lekker zelf, dan kan je natuurlijk gelijk aanvallen.

Liefs,
Francis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *