Hotspot: Must visit in Paris!

IMG_3162

Parijs; de stad van de liefde, de stad van de Franse cuisine en de stad waar ik 15 kilometer loop, zonder dat ik het door heb. Ook al ga je tien keer per jaar naar Parijs, je zal altijd wel nieuwe plekjes ontdekken. Ontbijttentjes, wijnbarren en Franse delicatesse winkeltjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Ondanks dat ik de Franse taal niet optimaal beheers (de zinnen ‘voulez vous coucher avec blabla’ en ‘je ne sais pas’, klinken zelfs niet vloeiend ), kan ik toch wel aardig goed een croissant of pain au chocolat bestellen.  De laatste keer dat ik Parijs bezocht, had ik vooraf een lijstje gemaakt met dingen waar ik echt langs wilde. Sommige vielen tegen, anderen waren nog beter dan gedacht.

Hieronder lees je mijn MUST-VISITS voor Parijs (zeker ook handig voor de foodies onder ons).

IMG_2954 2IMG_2945 2

1. Ontbijt of lunch bij Frenchie to go.
‘Frenchie to go’ is het kleine zusje van ‘Frenchie’. Hét populaire restaurant van Greg Marchand; een gerenommeerd chefkok in keukens over de hele wereld. De naam ‘Frenchie’ komt van Jamie Oliver, die dit als bijnaam gaf aan Greg, toen hij chefkok was bij Jamie Olivers ‘Fifteen’. Frenchie to go is een koffietentje die zich niet echt op een centrale plek in de stad bevindt, maar wanneer je weet wat voor lekkere koffie en broodjes je er kan eten,  ZOEK je er wel naar. Greg staat bekend om zijn smaak voor  goed gekozen ingrediënten uit binnen- en buitenland en dat kan je ook wel terugzien in zijn menukaart. Zo vindt je er de veelbesproken ‘Lobster roll’ en wordt de ‘Pulled pork sandwich’ de lucht in geprezen op Foursquare.  Zelf koos ik voor een bacon sandwich en cappuccino (en vervolgs ook nog een espresso) voor het ontbijt. Ik overdrijf niet, maar dit was zo goddelijk, dat ik spontaan de volgende zondagochtend weer ging kijken of hij open was (en dat was hij niet, boehoeeee).

IMG_2958

2. Wandel een middag door le Marais
Een groot wonder, maar dit was de eerste keer dat ik het wijkje ‘Le Marais’ bezocht. Ik houd van wijkjes waar je niet alleen de Zara en de H&M tegenkomt, maar typische kleine boektiekjes die net even een andere sfeer hebben en je authentiekere spullen kan kopen. Die vind je hier sowieso. Gezellige, smalle straatjes met etalages waar mensen hun eigen kunst presenteren of marktkraampjes met fruit en groente die je in Nederland niet bij iedere groenteboer tegenkomt. Overigens schijnt het ’s avonds ook levendig te zijn met restaurantjes en cafés. Een must-visit!

IMG_3147

3. Voel je Marie-Antoinette bij Laduree.
Oke, ik geef het toe. Laduree heeft mij ook in z’n ban. De prachtig ingerichte winkels met de meest overheerlijke macarons en taartjes met frambozenglazuur en perfecte toefjes slagroom. Een winkel die al bestaat sinds 1862 en tevens de grondlegger van dé macaron. In de film ‘Marie Antoinette’ met Kirsten Dunst werden alle zoetigheden die in beeld te zien waren, gemaakt door Laduree. En onze Gossip Girl kijkers weten natuurlijk ook dat Blair en Serena een bezoekje aan de winkel brachten, tijdens hun tripje in Paris. Ze spelen goed in op de consument, als je ook ziet wat voor spullen ze daarnaast allemaal verkopen. Laduree thee, sleutelhangers met macarons of notitieboekjes met het welbekende logo. Ik geef toe, het is best commercieel, maar de salted caramel macarons zijn echt YUM en je krijgt er ook een prachtig tasje bij. 😉

IMG_1322

4. Boek een appartement bij airbnb.com
Alhoewel dit niet echt een must-visit is, maar ik je dit toch graag wil delen; boek een appartement via airbnb.com. Airbnb.com is een platform waar iedereen van over de hele wereld zijn kamer, appartement of huisje ter beschikking kan stellen voor anderen. Inmiddels zijn er al meer dan 190 landen die hierbij zijn aangesloten en zijn er dus in de meeste landen wel airbnb locaties. Als je naar Parijs gaat, kan je op deze site ontzettend veel accommodaties vinden. Ik koos voor het appartement van Agathe.  De reviews op airbnb over haar plekje waren erg positief en dus nam ik contact met haar op. Dit verliep heel soepel en voor ik er erg in had, haalde ik de sleutels op bij haar onderburen en stond ik in haar appartement in een typisch Frans straatje midden in het centrum. MUST-DO!

IMG_3059

5. Dineer bij Salvador Dali’s favorite; La Coupole.
Dineer in een typische Franse brasserie, waar in de jaren ’50 Pablo Picasso zijn kunstwerken presenteerde en Salvador Dali zijn vrouwtjes stiekem mee naar toe nam. In 1927 had het dit populaire restaurant onder artiesten al zijn ‘grand opening’ en nu is het nog steeds populair onder de Fransen en toeristen. Je komt hier voor het verhaal, maar zeker ook voor het eten. Waar wordt tegenwoordig nog een steak tartare bereidt naast je tafel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *