List: How to become a morning person?

f1cdf5bd6a1785f42fe9b1a91871ddb5

Wie wilt het niet? Iedere ochtend lachend naast zijn bed staan, zodra de wekker op het alarm springt. Ik geloof serieus dat er mensen bestaan die iedere ochtend de dag met een brede glimlach begroeten. Ik wacht nog steeds op dat moment. Begrijp me niet verkeerd; ik ben ontzettend dankbaar dat ik iedere dag weer gezond in het leven sta, maar die ochtenden. HELS. Dan bedoel ik vooral de ochtenden waarop ik verplicht ben om mijn wekker vroeg te zetten en ik na 3 keer snoozen ook daadwerkelijk mijn warme bed moet verlaten. Sinds ik in de grote-mensen-wereld werk, zijn dat vijf ochtenden in de week en dat is té veel. Het doet mijn humeur niet veel goeds (mijn vriend durft ’s ochtends niet tegen me te praten) en ik heb voor 8 uur wat weg van een lid van The Addams Family (ode aan make-up). Daarnaast denk ik ’s ochtends weinig na, wat als gevolg heeft dat ik mijn tandpasta smeer op mijn haarborstel en de pindakaas zet in de ijskast.

Toch probeer ik iedere dag mijn zwakke punten te verbeteren. Diep van binnen zou ik namelijk best een ochtendmens willen zijn. Maar, hoe dan?
Hier wat tips om je ochtendhumeur te overwinnen.


1. Zorg voor een goed ontbijt.
Goed ontbijten helpt bij de meeste mensen. Wanneer je weet dat er een geweldig ontbijt op je te wachten staat, verlaat je je bed iets gemakkelijker. Niet dat je nu iedere ochtend moet ontbijten met gebakken eieren en vers gebakken croissants, maar wanneer je weet dat je je favoriete cornflakes kan eten of Griekse yoghurt met honing, walnoten en kaneel (the BEST!), wordt je ochtend iets dragelijker. Koffie helpt ook!

2. Zorg voor een hoogtepunt op de dag.
Wanneer ik weet dat ik iets leuks ga doen, word ik ’s ochtends veel beter wakker, dan wanneer ik totaal geen plannen heb. Dit kunnen hele simpele dingen zijn. Koop in de pauze je lievelingsbroodje. Maak een afspraak om ’s avonds een leuke film te kijken. Zorg dat je ’s avonds uiteten gaat (scheelt nadenken over boodschappen en de afwas). Of maak een afspraak voor een nieuwe groepsles bij de sportschool met een vriend of vriendin. Plan vooraf je week en zorg dat je genoeg dingen hebt waar je naar uit kunt kijken.

3. Verander je alarm in je favoriete muziek.
Als ik ergens chagrijnig van word, dan is wel het bekende alarmgeluid dat lijkt op een kangoeroe die wordt gereanimeerd. Verander dat geluid in je lievelingsmuziek. Zorg wel dat dit enigszins een up tempo muziekje is en de tekst en melodie van het nummer je ook vrolijk maakt. ‘Because I’m haaaaappy’ is een perfect voorbeeld. Is je relatie net verbroken en heb je als alarm het liedje ‘I will always love you’, dan raak je je ochtendhumeur nooit meer kwijt.

4. Start je ochtend sportief.
Dit gaat tegen al mijn gewoontes in, maar ik merkte dat wanneer ik ’s ochtends een hardlooprondje maakte, ik mezelf de rest van de ochtend en dag opgewekter voelde. Het gevoel van trots werkte bij mij positief (heb ik nou net SERIEUS een rondje hardgelopen? Wow!) en mijn ochtendhumeur had niet eens de ruimte meer om aanwezig te zijn.

5. Bekijk ’s ochtends het nieuws.
Tegenwoordig heb je de krant, nieuws apps en websites die je informatie geven over het nieuws in de wereld. Je zou denken dat je humeur nog meer daalt na het lezen van al het slechts in de wereld. Het laat mij juist meer beseffen dat ik het maar al te goed heb en dat ik blij moet zijn dat ik de ochtend rustig met een espresso kan beginnen. Nieuwe verhalen over Dave Roelvink of de verdwenen hond van Mari van der Ven laten mij overigens ook hardop lachen. Weg is je ochtendhumeur.

Wat is jouw tip om de ochtend beter te starten?

Liefs,
Francis

Follow my blog with Bloglovin