List: Five things to do on the 1st of January.

1449a8ad2d5d8be1f48408f413efc358

Hooray! Het is 1 januari 2015. Waarschijnlijk ben je aan het uitbrakken van een avond gevuld met champagne of heb je moeten lachen om ome Theo’s grappen tijdens de jaarlijkse familieavond. Allemaal ontzettend leuk, maar  de eerste dag van 2015, 1 januari, wil ik naast de nodige nieuwjaarskussen en vluchtige familiebezoekjes, ook gewoon NIKS doen.

1. Begin een nieuwe serie op Netflix of Popcorn.
Beker chocomelk en nog een kleffe oliebol erbij en je middag kan beginnen. Als ik dé TIP mag geven die in 2014 bovenaan mijn lijst stond, is het wel  ‘Breaking Bad’. De vele Emmy-award-winning serie over de scheikundeleraar Walter White die uiteindelijk het drugscircuit in stapt. Een serie waar ik haast bij iedere aflevering met samengeknepen billetjes heb gezeten.

2. Bedenk naar welke stad of land  je dit jaar op reis wilt.
New York, Australie, Bangkok, Stockholm of Argentinie. Dromen mag en met goed sparen of het winnende staatslot kom je ook een heel eind.

3. Schrijf 3 goede voornemens op.
Wat ik enkele dagen geleden al vertelde, zijn goede voornemens bedenken mijn favoriet, maar het volhouden is een ander verhaal. Wat je wel kan doen is 3 voornemens opschrijven die redelijk goed te behalen zijn. Als je 30 kilo wilt afvallen en een enorme hekel hebt aan sporten, dan kan ik je verzekeren dat 4 keer per week sporten en een hele dag kauwen op een winterpeen je niet bepaald gelukkiger maakt. Je kan wel voor jezelf als doel stellen dat je in ieder geval de eerste maand 1 of 2 keer per week wilt sporten en daarnaast het snoepen zoveel mogelijk beperkt tot het weekend. Dat maakt het al een stuk dragelijker. Maak je voornemens dus wat compacter en beter te behalen, zodat je er snel een vinkje achter kan zetten en verder kan met voornemen part II.

4. Struin webshops af.
Vooral nu in december en januari kan je de beste koopjes vinden op het internet. Woonwinkels en fashionstores geven de grootste kortingen weg. Vaak zitten er dingen tussen die je zelfs je ergste vijand liever niet cadeau doet, maar in veel gevallen kan je echt goede dingen vinden.

5. Lees een boek.
Ik denk dat ik niet de enige ben, als ik zeg dat ik te weinig lees. Ik lees wel heel de dag, maar dat zijn dan artikelen op internet of de ingrediënten van een recept. Niet vaak meer een boek. Als ik eenmaal de stap heb gezet om weer te beginnen aan een boek, vind ik het echt heerlijk en kan ik er wel wat uren zoet mee zijn. Boeken laten je daarnaast soms nadenken over dingen, waar je zonder dat boek niet snel bij stil zou staan.

Good luck!

Liefs,
Francis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *