Travel: Londen photo diary

londen photodiary

Inmiddels alweer twee weken terug uit Londen. Het liefst had ik nog lopen banjeren door Shoreditch om vervolgens een koffietentje op te zoeken waar ik bij het raam zou gaan zitten om Londenaars (noem je ze zo?) te spotten. Maar nee, ik ben weer beland in het gewone leventje van een 25-jarige. En ondertussen zet ik mijn spaarvarken weer neer voor een volgend tripje.

Voor nu heb ik hier genoeg fotomateriaal om terug te denken aan een hele fijne citytrip. Ik vind het altijd een beetje eng om zo mijn hoofd op internet te zetten, maar denk dat het toch wel goed is, dat je bij het lezen van een blog weet wie er achter zit. Zelf kijk ik ook graag foto’s met mensen erop (of eten) dan alleen maar historische gebouwen en kiezelsteentjes van 400 jaar terug (wat natuurlijk ook heel mooi kan zijn).

Het begin. Het begon allemaal bij een mislukt croissantje (krokant van buiten, maar leeg van binnen) en een vieze cappuccino op Rotterdam centraal. Mijn pa bracht ons stipt op tijd naar het station , dus dat resulteerde in een croissant-eten-en-ondertussen-lachend-mensen-kijken-die-haastig-hun-trein-proberen-te-halen ritueel. Altijd fijn! Eenmaal in de trein gestapt, snurkte ik voornamelijk, maar ik had ook een helder moment waarin ik een boek las. Hieronder zie je de geïnteresseerde blik. Het boek dat ik las, is overigens echt een aanrader. Super leuk en grappig om te lezen hoe je hele darmstelsel werkt.
londen5

Eenmaal aangekomen in hartje Londen hadden we enorme trek. Geen honger, maar echt knorrende-maag-trek. Inmiddels was het mislukte croissantje verteerd en vlogen we na het droppen van de koffers richting Covent Garden. We waren eerder op zoek naar iets gezonds en vullends, maar zagen al snel Shake Shack en mijn hart maakte een gelukssprongetje. De keten is misschien enigszins gehypt vanuit New York, net zoals daar stond hier ook een rij met kwijlende mensen te wachten. Maar al met al toch echt een hele lekkere en goede burger. En er zat een blaadje sla en een stukje tomaat op.
londen2

Fijn dat de meeste musea in Londen gratis zijn. De eerste middag brachten we al gelijk een bezoekje aan Tate Modern. Tate Modern is zo’n museum dat je echt een keer gezien moet hebben. De buitenkant ziet er op zichzelf al heel bijzonder uit (een gigantisch gebouw, dat tot 1981 diende als elektriciteitscentrale). Het heeft veel moderne kunst en dus ook echt dingen waarvan je niet gelijk weet waarom het er staat of hangt. Daarom ook des te leuker. Ik was er al een keer eerder geweest met mijn zusje, maar dat was een heel vluchtig bezoekje, dus nu namen we even rustig de tijd. Het gebouw is wel echt groot en voor sommige exposities moet je wel betalen, maar heel veel kan je gewoon gratis bekijken. Je zou er een hele middag kunnen banjeren. Ook leuk is dat je er een mooi terras hebt op de 2e verdieping, waar je een prachtig uitzicht hebt over de Thames  en de Millennium Bridge en wat mooie kiekjes kan schieten. In februari iets te koud voor een hele fotoreportage, maar in het voorjaar en zomer zeker de moeite waard.
londen3

Ik had het al een beetje laten weten, maar ik was enorm blij (dat zie je aan mijn 54e mislukte poging tot enthousiasme op een foto met mijn hoofd en duim in beeld) dat we een nieuwe kamer hadden gekregen. De eerste kamer had een doorgezakt matras en keek uit op een muur. Dit uitzicht was een stuk beter.
londen1

Camden Lock Market in Camden town is zo’n plekje waar je heen moet om goed en bijzonder te eten. Ergens in een hoekje van de markt zit een ‘verborgen’ trap (ik kwam hem toevallig tegen, dus vond hem behoorlijk verborgen) en dan kom je uit bij een pleintje met allerlei buitenlandse kraampjes met eten. We konden echt niet kiezen, dus kozen we voor een lekkere tortilla met serranoham, inclusief stokbroodje met goede olijfolie en knoflook.
londen4

Deze photodiary is niet heel chronologisch, maar ach, het gaat om het idee. Deze foto’s namen we bij Travalgar Square. We kwamen hier net uit de ‘National Gallery’ waar we de echte Japanse brug met waterlelies van Monet spotte en tevens de vaas met vijftien zonnebloemen van Van Gogh. Historisch moment! De blik op de rechterfoto laat zien hoe enthousiast we waren.
londen7

Trade‘ is echt zo’n zaakje waarvoor ik nog een keer naar Londen zou gaan. Toen we richting Portobello Road Market liepen, kwamen we hier toevallig langs. Ik zag een heel knus zaakje met allerlei lekker uitziende taartjes met frambozen, bosbessen of een goede merengue laag. Hier moest ik natuurlijk naar binnen. Aangezien het zondag was, zat menig Londenaar er te brunchen en hadden we toevallig net geluk met een plekje. We lunchten met pulled pork, avocado en nog zo’n 7 anderen ingrediënten die in het broodje waren gestopt. Het was ook gewoon niet netjes te eten, dus dat hele dienblad lag uiteindelijk bezaaid met fooood.
londen6

Wordt het al vervelend? Weer eten. Maar de linkerfoto was een heerlijk B&J ijsje die we aten tijdens een bios avondje. We gingen naar de bioscoop op Leicester Square, wat echt heel tof was. Je hebt er een hele grote bioscoop, maar er zit ook bioscoop aan het plein met allemaal hele kleine zaaltjes. Zo keken we de film ‘Wild’ in een zaaltje met drie rijen en zo’n 24 mensen. Super leuk en knus. Net alsof je met een grote groep vrienden film zat te kijken. En tussendoor aten we een lekker ijsje. En die rechterfoto was tijdens een pauze na een lange, koude wandeltocht. Wat werkt dan beter dan een warme kop koffie en een chocola chip cookie?
londen9

Heel bijzonder, maar ik heb eigenlijk niet gewinkeld in Londen. Normaal heb ik daar echt heeel veel behoefte aan in zo’n grote stad, maar nu waren er zoveel andere dingen die we wilden zien, dat ik er niet eens aan dacht. Een stap richting volwassenheid, noem ik het zelf. Toch zijn we genoeg leuke winkels ‘per toeval’ tegen gekomen. Onderstaande fotootjes maakte ik dan als ik iets zag, wat ik toch wel erg leuk vond!
londen8

Nou. Dit was het dan voor nu. Ik ben van plan om nog een Londen cityguide te maken met enkele tips die ik toch wel erg leuk en handig vond.

Liefs,
Francis

4 Comments

 1. Anneleen 08/03/2015

  Camden Lock Market lijkt me echt een heel gezellige en sfeervolle buurt! Wat een lekkere eetfoto’s, yummie 😉

  Beantwoorden
 2. Linda 08/03/2015

  Londen is zo’n leuke stad! Ik herken veel van toen ik er was. En ik krijg honger van al dat eten!

  Beantwoorden
 3. Sas 15/03/2015

  Och, heerlijke stad dit. Ik wil er zeker nog eens naar terug<3

  Beantwoorden
 4. Anne 25/03/2015

  Wat een leuke blog heb je! 🙂 En een hele fijne schrijfstijl, vind ik. Je bezorgt me in ieder geval reiskriebels naar Londen, wat een heerlijke stad is dat toch!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *