Must-see filmpjes op het web

Schermafbeelding 2015-03-04 om 17.16.24

Er is genoeg te zien op het internet. Soms zoveel dat je door de bomen het bos niet ziet. Hier daarom een kleine selectie van beeldmateriaal waar ik afgelopen tijd naar heb gekeken en ik zeker de moeite waard vond.

Interview Laura Maaskant
Het boek ‘Leef’ is een van de meest inspirerende boeken die ik in tijden heb gelezen. Ook al is dat niet heel moeilijk, want ik lees jammer genoeg de laatste tijd best weinig. Maar, dit is dus echt zo’n boek dat je verder wilt lezen. Laura is een meisje dat ongeneeslijk ziek is. Ze heeft kanker en heeft besloten om te stoppen met haar chemo en te genieten van ieder moment dat ze leeft (‘LEEF’). Als je het boek hebt gelezen, krijg je zoveel respect voor haar als persoon, maar besef je je ook nog meer dat we ons zorgen maken om de meest lullige, kleine dingetjes. Als je het interview ziet, zie je ook hoe mooi en fijn persoon ze zelf is. Ontzettend knap!


Afgelopen maandag heb ik het concert van de Britse singer-songwrite Sam Smith in de HMH mogen bijwonen. Na werk gelijk met een chai latte en broodje tonijnsalade op de trein gestapt om vervolgens met mijn zusje ons naar Amsterdam te verplaatsen. Ik wist wel dat hij kon zingen, maar live moet zo iemand zich dan ook nog eens waarmaken. En dat deed hij. Bizar hoe iemand zo live kan zingen en hij is pas 22 lentes jong. Naast het feit dat het volgens mij ook een heel fijn persoon is (hij maakt spontane grapjes, dat zegt al veel), kon hij sommige liedjes zo mooi en gevoelig zingen, dat je geraakt was door zijn stem, maar ook door de teksten zelf. Onderstaand filmpje is pas bij de Brit Awards gemaakt, waar hij 4 Grammy’s in ontvangst mocht nemen, waaronder voor aanstormend talent.

Telefilm ‘Aanmodderfakker’
Ik ben gek op Nederlandse telefilms. Films die alleen worden uitgezonden op de Nederlandse televisie, in plaats van in de bioscoop. Soms zit er weleens wat vreemds tussen, maar vaak genoeg pareltjes van bekende of tot dan nog onbekend regisseurs. Zoals deze film ‘Aanmodderfakker‘, van Micheel ten Horn. De 32-jarige student Thijs, die briljant wordt gespeeld door Gijs Naber, neemt het niet zo nauw met zijn leventje en geniet nog lekker van het bier, studentenfeestjes en vrouwen. Tot hij de oppas van zijn neefje ontmoet; Lisa. Lisa is toevallig het tegenovergestelde van Thijs en heeft grootse ambities. En wat er dan verder gebeurt, ga ik natuurlijk niet verklappen. Maar zeker de moeite waard om te kijken.

Schermafbeelding 2015-03-04 om 17.16.24

Geweldig filmpje is dit (met nog een beetje Sam Smith)! Sam Tsui en Casey Breves, beiden super muzikale gasten en met name bekend door hun zangfilmpjes op Youtube hebben een lied gemaakt waarin ze twee liedjes door elkaar heen zingen. Sam heeft dit al vaker gedaan. Zo plaatste hij enkele weken geleden ook een combinatie van het liedje ‘Let it Go’ van Frozen en ‘Let her Go ‘ van the Passenger op Youtube. Op een of andere manier klopte het helemaal, net zoals deze combi van een nummer van Sam Smith en Ed Sheeran. Kijkeeeen!

Jaaaaren geleden toen ik nog jong en onbezonnen was, was het vaste prik om op zondagochtend naar Villa achterwerk te kijken. Een vaste rubriek was ‘Achterwerk in de kast’, waarin kinderen in de kast achter een gordijntje moesten gaan zitten. Als het gordijntje dan open ging, hadden de kinderen hun momentje voor de camera en mochten ze zeggen wat ze wilden of laten zien wat ze konden. Onderstaand filmpje is toch wel een van de beste en grappigste die is uitgezonden.

Liefs,

Francis

Follow my blog with Bloglovin

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *