2015: New years resolutions

08ed8ce07d8a48ce17886c3aa5365e4d

‘Haaaaappy new YEAAAAR!’ Nog eventjes en we luiden met z’n allen het nieuwe jaar in. Van oliebollen tot appelbeignets en van champagne tot scroppino. Ik bunker diezelfde avond als een malle om de volgende dag toch echt compleet gezond het nieuwe jaar in te gaan. In mijn achterhoofd weet ik allang dat het onbezonnen werk is. Zodra ik op 1 januari een doos met champagnetruffels in de koelkast zie staan, denk ik aan het feit dat het toch écht héél zonde is om deze weg te gooien. Noem het gebrek aan zelfdiscipline, ik noem het liever zelfkennis. Toch ben ik gek op het bedenken van goede voornemens. Daarom hier mijn TOP 5 voor 2015.

1. Geld uitgeven aan dingen die ik nodig heb.
Als het nodig is, kan ik redelijk goed sparen. Aan de andere kant, vind ik het ook heerlijk om geld uit te geven aan onnodige spullen, zoals een gekleurde wc-borstel of een tijgerprint theedoek (want dat maakt het afwassen toch zooo veel leuker). Maar had ik die spullen echt nodig? Vanaf 1 januari is mijn voornemen dus om na te denken voor ik een aankoop doe. Ehh..dat ja.

2. Beter voor planten zorgen.
Ik praat er niet tegen, vergeet regelmatig water te geven en ik zet een plant in een donker hoekje als het juist licht nodig heeft. Zelfs een cactus zou bij mij in eenzaamheid sterven. Ik heb een nepbloem in huis en die doet het aardig goed, maar mijn doel voor dit jaar is toch wel om in ieder geval een echte plant in liefde het jaar te laten overleven.

3.  Een 3-gangen (of meer)-diner verzorgen.
En dan niet met soep vooraf en een kant-en-klare crème brulee van de AH als toetje, maar echt een goed doordachte culinaire avond. Met vers bereidde hapjes en amuses tussen de gerechten. Ik ben dol op lekker eten, maar voor mezelf uitgebreid drie uur in de keuken staan, zal ik niet snel doen.

4. Een paraplu kopen.
Geen uitleg nodig.

5. Meer cadeautjes geven.
Alhoewel dit voornemen een beetje in strijd is met voornemen 1, vind ik dit toch wél erg nuttig. Want wie houdt er niet van cadeautjes? Een spontaan etentje, een boek waar iemand een week geleden over sprak of een chocoladereep waar je nachten later nog kwijlend van wakker wordt. Cadeautjes geven, geeft je ook een heel goed gevoel. Een voornemen waar ik niet alleen zelf wat aan heb, maar zeker nuttig is voor mijn naasten.

Wat zijn jouw goede voornemens?

Liefs,
Francis

Follow my blog with Bloglovin

11 Comments

 1. […] Schrijf 3 goede voornemens op. Wat ik enkele dagen geleden al vertelde, zijn goede voornemens bedenken mijn favoriet, maar het volhouden is een ander verhaal. Wat je wel […]

  Beantwoorden
  • Gertrude 22/07/2016

   I’ll try to put this to good use imitemaedly.

   Beantwoorden
  • Sou de Belo Horizonte, acabo de descobrir seu blog e fiquei muito feliz, estou me preparando para ir a Maime pela primeira vez e maio 2011 ……ficarei dez dias e quero aproveitar bastante agora que te conheci serei sua seguidora…Obrigada pelas dicas !Bjos!

   Beantwoorden
  • mrb ben pınar evli ve iki çocuk annesiyim 22 yaşındayım bu belirtilerin hepsi bende de var laroxyl diye bir ilaç kullanıyorum faydası olurmu bu ilacın doktora gitmemi mi tavsiye edersiniz bu ilaç tedavie sonuç verirmi? Soruma cvp verirseniz memnun olurum .!!!

   Beantwoorden
 2. Lucy 04/01/2015

  Haha ik moet hardop lachen 😉 leukere eens wat anders dan afvallen 😉

  Beantwoorden
 3. Lucy 04/01/2015

  Haha ik moet hardop lachen 😉 leuk en eens wat anders dan afvallen 😉

  Beantwoorden
 4. Johnetta 22/07/2016

  If your arteclis are always this helpful, “I’ll be back.”

  Beantwoorden
 5. Gee willikers, that’s such a great post!

  Beantwoorden
 6. Yritin eilen jo jättää kommenttia mut se hävis näköjään johki bittiavaruuteen… 🙁 Mut suuret onnittelut ja mahtavia lahjoja, varsinkin tuo kamera. <3 Onneks ittelläki on kohta synttärit (paitsi et ei tuo mies taia tajuta kameralla lahjoa…), toivottavasti oon ollu kiltti.

  Beantwoorden
 7. Je suis pour le management visuel, mon texte visait essentiellement à dénoncer les excès qui vont parfois avec et l’utilisation parfois « frauduleuse » de certains managers.Je suis convaincu de la nécessité de ce type de management simple et efficace qui permet lorsqu’il est bien fait d’éviter des monologues de techniciens qui dure 10min pour vous dire finalement que tout va bien.

  Beantwoorden
 8. Inquiétant ! JC — scientifique autoproclamé — serait incapable de relativiser ?Rédigé par : (renato) | le 22 novembre 2011 à 12:23Inquiétant ! Renato -artiste dîplomé de l’Université du Temps libre- serait capable de pensée scientifique… ?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *