8 tips: ontspannen voor beginners

f789337170523c5359fd1368fcd581e1

Ik zou hier een mooi verhaal kunnen verkondigen, dat ik altijd heel relaxed in het leven sta, me niet druk maak om anderen en ik iedere ochtend begin met een aantal yoga-oefeningen, maar dan lieg ik. In de vakantie kom ik wel altijd volkomen tot rust en kan alles om me heen me weinig schelen. Sta ik in het echte leven, dan is dit een stuk minder het geval en kan ik een behoorlijke stresskip zijn. Me druk maken om een misplaatste opmerking van iemand of denken aan alle dingen die ik moet doen, terwijl dit uiteindelijk altijd ontzettend meevalt. Er bestaan dus mensen, echt waar, die dit totaal niet hebben. Die zonder een enkele zorg door het leven walsen, alsof alles perfect is. Weliswaar denk ik niet dat alles dan ook echt perfect bij ze is, maar wel dat ze het beste maken van alles wat er gebeurt en tijd nemen voor belangrijkere dingen. Dat zou ik soms ook wat meer moeten doen en daarom hierbij een lesje ontspanning voor beginners om relaxed door het leven te gaan.

1. Zet je telefoon gewoon een middag uit.
Dit is mijn grootste struikelblok en ook voor vele anderen; de telefoon. Tegenwoordig lijkt alles op het kleine beeldschermpje af te spelen en je wordt er echt niet altijd een beter mens van. Instagram moet worden bijgehouden en dan ook nog om het uur AD.nl bekijken, om vervolgens Facebook, Pinterest, Twitter en Bloglovin’ af te gaan. En wat heb je er nou uiteindelijk van opgestoken?! Vrij weinig. Leg daarom soms je telefoon gewoon even weg en zie hoe weinig je uiteindelijk aan het einde van de dag gemist hebt.

2. Kijk je favoriete serie.
Een avondje bankhangen met je lievelingsserie is altijd een goed idee. Zet je telefoon uit, zorg voor wat lekkers, ga languit op de bank en relaaaax.

3. Maak dingen niet erger dan ze zijn.
In momenten van totale drukte of een tijd waarin je je aan alles ergert, probeer het dan even allemaal te relativeren. Vaak kom je er dan achter dat het allemaal niet zo erg is en er duizend dingen bestaan waardoor mensen zich rotter kunnen voelen, dan de situatie waarin jij je bevindt. Vaak helpt dit en besef je je dat je het best wel prima hebt.

4. Ren en loop alles van je af.
Hardlopen is niet iets wat dagelijks in mijn vocabulaire voorkomt, maar wanneer ik het wél heb gedaan, voel ik me ontzettend goed. Het feit dat ik überhaupt heb gelopen, geeft me al energie, maar het ruimt ook je gedachten op. Een rondje lopen met je hond of geliefde is ook prima. Je praat (kan ook met je hond) en dit lucht vaak ook goed op.

5. Eet chocolade.
En nee, dit is geen grap. Het helpt.

6. Houd een opruimuurtje.
Oke, dit klinkt ietwat fout, maar opruimen zorgt er bij mij vaak voor dat ik mijn hoofd schoonmaak. Je hebt even tijd om goed na te denken en tegelijkertijd ben je nuttig bezig, want je huis ziet er weer spik en span uit.

7. Zoek of plan je aankomende vakantie.
Stel dat je je moeilijk kan ontspannen op momenten dat je niet op vakantie bent, plan dan gewoon een avondje of middag in om je aankomende vakantie of stedentrip in te plannen. De voorpret vind ik altijd het leukst en daarom besteed ik vaak uren op tripadvisor of andere sites om goeie restaurantjes en bezienswaardigheden te zoeken.

, 8. Duik de keuken in om iets lekkers te bakken
Mijn favoriete afdeling in een boekenwinkel zijn de kookboeken. Vaak koop ik er wel eentje, maar uiteindelijk staan ze mooi te verstoffen in mijn boekenkast. Zonde, dus wordt het tijd om eens iets lekkers uit te kiezen. Maak een uitgebreide maaltijd voor jezelf of bak iets wat je al tijden hebt willen maken.

Wat helpt jou goed om te relaxen?

Liefs,
Francis

Follow my blog with Bloglovin

4 Comments

 1. Lianne 26/04/2015

  leuke blog Fran!! Heeeeel herkenbaar. Vooral de telefoon 😉

  Beantwoorden
 2. Anneleen 26/04/2015

  Leuk om te lezen! Als ik echt wil ontspannen (zoals nu ;)) kruip ik meestal in bed, met men laptop op men schoot en lees wat blogjes bij. Heerlijk! 🙂

  Beantwoorden
 3. Debbie Roodkerk 03/05/2015

  jou leuke en herkenbare verhalen lezen is erg ontspannend.

  Beantwoorden
 4. Irma 04/05/2015

  Deze sla ik op en ga ik mezelf eens heel vaak aan helpen herinneren en mezelf erdoor laten inspireren!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *