Food: Appel Pecan Monchou taartje.

goedpecan

Hierbij presenteer ik u een klein, maar zeer smakelijk dessert. Het past niet geheel in mijn gezonde levensstijl die ik langzaam maar zeker weer probeer toe te passen, maar ach, er zit ook appel in. Je kan het als toetje eten als je het verdeelt over glaasjes en het is ook prima te doen als taartje zoals bij dit recept. Dus, REN naar de dichtstbijzijnde supermarkt en sla alle ingrediënten in.

DSC_0393

Wat heb je nodig?

 • 200 gram monchou
 • 30 gram donkere basterdsuiker
 • 2 friszoete appels (ik nam de Fuji)
 • 50 gram fijne kristalsuiker
 • 60 gram gezouten pecannoten
 • 100 gram country cookies chocolate
 • 70 gram boter
 • 1 eetlepel appelstroop
 • kaneel

1. Maal de koekjes en de pecannoten heel fijn. Dit kan in een keukenmachine of je stopt ze in een dicht zakje en knijpt het fijn. Smelt de helft van de boter in een steelpannetje en gooi hierbij de koekjes en pecannoten kruimels bij. Meng het samen en verdeel dit over het bakpapier op de bakplaat (houd iets over voor het einde van de garnering).

2. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. De rest van de boter smelt je in een koekenpan, samen met de donkere basterdsuiker. Als de suiker gesmolten is, voeg je de stukjes appel toe met wat kaneel eroverheen en bak dit zo’n 5 minuutjes. Laat het vervolgens zo’n 5 minuten afkoelen. Het appelmengsel kan je nu verdelen kruimels

3. Meng de kristalsuiker, monchou en appelstroop tot een glad mengsel. Verdeel dit weer over de appelstukjes. Laat het dessert nu zo’n 4 uur opstijven.

Voor het serveren kan je de garnering eroverheen strooien of je strooit er nog wat extra stukjes pecannoot overheen.

Eet smakelijk!

Liefs,
Francis

Follow my blog with Bloglovin

5 Comments

 1. Dina 22/03/2015

  Taart = lekker
  Monchou taart = nog lekkerder
  Pecan monchou taart = nóg lekkerder
  Appel pecan monchou taart = heaven?

  Beantwoorden
 2. kelly 23/03/2015

  Wat een leuk idee! Lijkt me heerlijk! Mijn ouders komen dit weekend eten, dus dit lijkt me wel wat..ipv weer een tiramisu! Zal ze eens verassen :):)..Zal het ook lekker zijn met hazel en walnoten?

  Beantwoorden
 3. Sheelagh 27/03/2015

  Wow, ziet er heerlijk uit en klinkt goed te doen. Nomnomnom.

  Beantwoorden
 4. […] (Bron:Softsunday.com) […]

  Beantwoorden
 5. Robin 31/03/2016

  Heb hem net gemaakt, zeer benieuwd, kwam alleen tegen 1 puntje aan bij het uitstrooien van mijn boter-pecan-cookie mengsel. Mijn vorm was te groot. Misschien wel handig om ook een vormgrootte erbij te zetten.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *