Food: Salted Caramel Machiatto

pp1

Het liefst drink ik de hele dag door koffie en dan graag een sterk en krachtig bakkie, zoals een echte Rotterdammert dat zou zeggen.  Toch wel verbazingwekkend dat ik hierdoor nog geen zware hartkloppingen of ADHD verschijnselen vertoon. Heel soms vind ik het ook wel prima om een kopje koffie met een smaakje te drinken, zoals bij dit recept. We kennen allemaal natuurlijk de oranje verpakking van onze geliefde Tony’s chocolade zeezout-karamel en deze koffie heeft er een piepklein beetje wel wat van weg. Super simpel en extra lekker met een flinke toef slagroom erop (maar dat had ik net niet in huis).

pp2

Wat heb je nodig?

  • 125 ml warme melk (voor het beste en lekkerste resultaat gebruik de de volle melk van Friesche vlag)
  • een kopje espresso (of goede sterke koffie)
  • Eetlepel Karamelsiroop (bij de AH staan ze bij de koffieafdeling)
  • Salted Caramel Crunch (dr. OetkerOF zeezout (bv. kwalitatief goede van Fleur de Sel)
  • Een longdrink glas
  • eventueel nog slagroom (spuitbus, geen geklopte, want dit zakt door het melkschuim) 

En dan…

1. Maak de melk warm met een melkschuimer. Je zou het ook in een pannetje kunnen doen. Zorg dan wel dat je een goede schuimlaag krijgt.
2. Ondertussen schenk je in het glas alvast de karamelsiroop.
3. Wanneer de melk warm is, schenk je dit bovenop de karamelsiroop.
4. Schenk er een kopje espresso bovenop. Dit zorgt ervoor dat je laagjes krijgt in het glas en het schuim bovenop blijft.
5. Als laatste stap kan je eventueel een royale toef slagroom toevoegen en de bovenkant versieren met wat salted caramel crunch of een klein beetje zeezout.

Door de karamelsiroop wordt de koffie lekker zoet en de combinatie met zeezout is echt perfect. Zorg er wel echt voor dat je sterke koffie/espresso hebt, anders wordt het echt te melkdrankje en dat moet je niet hebben. Om het helemaal mooi te maken, eet je er natuurlijk ook een blokje Tony Chocolonely bij met zeezout karamel smaak.

Liefs,
Francis

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *