List: winter essentials

DSC_0211

De wintermaanden worden door veel mensen gezien als koud en kil. Je staat op in het donker, om vervolgens na een werkdag weer thuis te keren in het … ehh ja …donker. Sommige mensen hebben echt behoefte aan zonlicht en die schaffen een speciale infraroodlamp aan met het-is-zomer-maar-toch-eigenlijk-niet zonlicht. Ik heb daar ook weleens aan gedacht. De lamp gaat dan aan als de wekker af gaat en dan zou je wakker moeten worden van het ‘zonlicht’. Ik vraag me toch af in hoeverre dat dan werkt, aangezien je stiekem toch wel weet dat het buiten donker is en het licht puur bedrog is. Tja.
De winterperiode geeft ook bij velen dat vervelende gevoel van eenzaamheid. Zit je na die mislukte Tinder date op kerstavond dan alleen op de bank naar ‘All you need is love’ te kijken, dan heb je toch de neiging om dat glas wijn naar Robert ten Brink zijn hoofd te gooien. Gelukkig brengen de wintermaanden ook genoeg gezelligheid. Ja, echt!

Hieronder enkele dingen die mijn koude winter een stuk aangenamer maken (ik wil hierbij wel extra benadrukken dat familie en vrienden natuurlijk bovenaan staan in dit hele rijtje, maar ik denk niet dat mijn vader heel blij is als zijn hoofd hier prominent bovenaan staat).

0ae142c11734804f11b4ed2a241c7ff3 

1. Winterkleding
Ik ben gek op winterkleding. Stiekem vind ik dit nog leuker dan zomerkleding. In de winter kan je werken met veel laagjes en des te meer kleding kan je met elkaar combineren. Je kan dan ook nog eens kiezen uit sjaals, mutsen, winterlaarsjes en de mooiste, warme kleuren. Dat laat mijn vrouwenhart toch wel iets sneller kloppen. Misschien zit het ook in mijn achterhoofd dat ik die teveel gegeten pepernoot of oliebol dan kan verdoezelen onder al die laagjes kleding en dat ik daarom winterkleding toch ook wel wat prettiger vind.

DSC_0211

2. Een plaid.
Een plaid? Een wattes? Een plaid. Dat is zo’n warm kleed die mensen (voornamelijk vrouwen) over zich heen trekken als ze het koud hebben. Naast het feit dat plaids heerlijk warm zijn, vind ik ze ook nog eens gezellig staan in je huis. Bovenstaande plaid heb ik bij de Ikea gekocht voor zo’n €30,-. Hij is gebroken wit en is echt heerlijk voor koude voeten.

DSC_0192

3. Geurkaarsen.
Je hebt tegenwoordig haast in elke supermarkt, trekpleister of warenhuis wel een wand vol met geurkaarsjes. Laat ik nou net een zwak hebben voor huizen die ruiken naar vanille of appeltaart-met-een-vleugje-kaneel, dus geurkaarsen koop ik in overvloed. Op mijn verlanglijstje staat een chique, Franse Diptyque kaars (goede geur en extra lange brandtijd), maar voor nu doe ik het met mijn geliefde Ikea en Airwick geurkaarsen.

DSC_0177DSC_0164

4. Voor je huid.
Ik ben totaal geen beautykenner, maar ik weet inmiddels wel wat ik goede producten vind en die mijn winter-out-of-bed-look ietsjes opknappen. Bovenstaande producten zijn echt de uitvinding van de eeuw voor de bleke winterweken. De Embryolisse Lait-Crème Concentré is geweldig. Een super hydraterende crème die wonderen doet voor alle droge plekjes op je gezicht. Jammer genoeg is dit een product die je alleen in Franse apotheken en grote warenhuizen kan vinden.  De Mac studio sculpt foundation en bronzing powder geven je net even dat gezonde kleurtje dat je nodig hebt. Niet zo’n Rachel-Hazes-zonnebank effect, nee, gewoon natuurlijk.

DSC_0166

5. KOFFIE
Ja, hoe kan het ook missen in dit rijtje. KOFFIE! Naast chocolademelk en veel groene thee, probeer ik mijn winterweken iets aangenamer te maken met koffie. Ook al zeggen mensen dat koffie je humeur negatief kan beïnvloeden, bij mij werkt het alleen maar positief. Ik kan serieus genieten van een espresso in de ochtend of een simpele filterkoffie op mijn werk.

Waar kan jij niet zonder deze winter?

Liefs,
Francis

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *