Tip: Je leven in lijstjes.

DSC_0174

Lijstjes, lijstjes, lijstjes. Als ik boodschappen ga doen, maak ik een lijstje (weliswaar vergeet ik het papiertje 9 van de 10 keer, waardoor er teveel chocolade in mijn winkelmandje belandt). Als ik op vakantie ga, maak ik een lijstje met spulletje die echt in mijn koffer moeten. Als ik aan het werk ben, maak ik een to-do-list, zodat ik in de middag nog enigszins productief bezig ben. Op zondag maak ik vaak lijstjes met ideetjes voor avondeten voor de rest van de week (of ik het volg, is nog de vraag). Op het toilet maak ik vaak onbewust lijstjes in mijn hoofd met films die ik nog moet zien, kleding dat ik eventueel de volgende dag kan dragen en rekeningen die ik nog moet betalen. Kortom, ik lijd aan het lijstjes syndroom. Ik weet niet of dit een erkende ziekte is, anders geef ik er nu zelf leven aan. Gelukkig is het niet besmettelijk. Of ik de gemaakte lijstjes ook altijd nakom, is een tweede, maar het maken ervan geeft me al een goed gevoel. Vooral wanneer ik bij een to-do-list ook met een gele stift het voltooide werk kan markeren. Soms zet ik daarom ook de meest simpele dingen op een lijstje of to-do-list, zodat het ook maar een beetje lijkt alsof ik productief ben geweest.

DSC_0177 DSC_0179

Lijstjes maak ik ook van dingen die ik graag nog in mijn leven wil doen. Steden die ik nog wil ontdekken of series die ik écht nog moet zien. ‘My Future Listography’ is een boek wat hier echt perfect bij past. Het is een soort van dagboek met meer dan 70 vragen die je in de vorm van een lijstje kan beantwoorden. Dit zijn allemaal vragen over je toekomst. Naast het feit dat het boek er leuk en gezellig uitziet (illustraties zijn gemaakt door Nathaniel Russell, zegt je waarschijnlijk vrij weinig, hetzelfde geldt voor mij, maar ze zien er vrolijk en grappig uit), laat het je ook nadenken over dingen in het leven. Zo kan je een lijstje maken met hulpmiddelen, zodra je niet lekker in je vel zit. Of lijstjes met toekomstige banen die je geweldig lijken. Of je maakt een lijst met ideeën voor Halloween of carnaval kostuums. Of een lijstje met mensen die je zou willen tegenkomen na de dood. Onderwerpen waar je normaal gesproken niet zo snel over na zou denken.

Dit is een boek dat ook leuk is om cadeau te geven aan een ander of gewoon aan jezelf. Via bol.com kan je het boekje aanschaffen. De schrijfster Lisa Hall heeft ook veel andere versies gemaakt, zoals de ‘Parenthood Listography’ voor ouders, de ‘Travel Listography’ voor de reisliefhebbers’ of de ‘Listography’ dat je schrijft over je leven tot nu toe.

Liefs,
Francis

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *