7 tips om de maandag te overleven.

Schermafbeelding 2016-01-10 om 23.20.31

Als ik ergens een hekel aan heb, is het wel om zondagavond in bed te stappen en dan te weten dat de volgende ochtend weer vroeg mijn wekker gaat. Opstaan voor 9 uur (of 11 uur?!) is gewoon niet aan mij besteed. Ik heb al veel wekkerdeuntjes geprobeerd, om iets prettiger mijn ochtend te starten. Van liedjes van Coldplay tot aan fluitende kanaries, niets helpt.  Na 4 keer snoozen (tot groot ongenoegen van mijn bf) stap ik toch echt uit mijn warme bed. Ik struikel nog even over een stekkerdoos, scheld heel de buurt bij elkaar in het Russisch, loop waggelend naar de keuken en word dan nog chagrijniger bij het zien van het donkere weer dat ik alle lampen in het huis fel aandoe, zodat het lijkt op een tropisch oord. Tijdens het eten van mijn ontbijt scroll ik wat door mijn instagram tijdlijn. Vaak staat het dan vol met vrolijke koppies die ontzettend blij zijn om de maandagochtend om 7 uur (?!) in de sportschool staan te zweten en nergens last van lijken te hebben.  Dan bedenk ik me dat ik toch echt de verkeerde genen heb geërfd en het leven soms zo ontzettend oneerlijk verdeeld is. Dramatischer dan dit, zal ik het niet maken. Alleen…ik geloof niet, dat ik de enige ben met dit gevoel wat bij de maandag lijkt te horen.
Daarom maakte ik voor ons allen een lijst met tips, die ons toch écht door de maandag heen zal lozen (of toch niet? of toch wel?).

Tip 1. Bekijk het opstaan niet al te zwaar. Vaak is het moment dat je wekker afgaat, vooral heel vervelend, maar wanneer je eenmaal gedoucht hebt, is het al een stuk minder erg. Ik kan een enorme dramaqueen zijn (vooral in de ochtend), maar als ik het allemaal een beetje relativeer, valt het toch echt wel mee. Echt.

Tip 2. Schrijf ’s ochtends tijdens je ontbijt of op je werk al een to-do-lijstje. Schrijf daar ook gewoon op puntjes als ‘lunchen’ en ‘computer aanzetten’, dan heb je uiteindelijk lekker veel om af te strepen. Zo’n lijstje werkt super fijn en ieder afgestreept punt, geeft je een geweldig gevoel, waardoor je maandag stukken beter wordt.

Tip 3. Zorg voor een super lekkere lunch, waardoor je je de hele ochtend verheugt op dat moment dat de klok 12 uur slaat. Heb je een boterham met appelstroop (wat natuurlijk ook prima is) bij je, dan verloopt je ochtend echt heel anders, dan wanneer je een lekker broodje met zalm of omelet bij je hebt.

Tip 4. Stel, je werkt op kantoor en hebt echt geen zin in al die weekendverhalen van je collega’s aan te horen (‘hééél interessant’ dat collega Conny zaterdag wéér een appeltaart heeft gebakken en collega Frits zijn tante Lenie heeft uitgezwaaid op Schiphol ), doe dan je muziekoortjes in en zet keiharde André Hazes muziek op. Werkt geheid!

Tip 5. Doe de hele dag gewoon heel ontspannen en bedenk dat alles wat je vandaag niet af krijgt of niet lukt, dat daar de dinsdag en de rest van de week ook gewoon voor is.

Tip 6. Bedenkt overdag al iets wat je ’s avonds wilt eten. Kies iets wat je echt heel lekker vindt én leuk vindt om te maken. Dan heb je een mooi uitkijken de rest van de dag.

Tip 7. Slaap gewoon door en doe alsof het zondag is. Als je wordt gebeld door je afspraak of werk, zeg je gewoon dat je helemaal in de war bent door de zomer/winter/Chinese tijd en nog last hebt van die jetlag van 3 maanden terug. Werkt vast!

Succes!

Liefs,
Francis

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *