Wat doe je met washi tape?

washitape

Huh? Wat? Washi tape? Wat is dat dan? Zelf had ik ook nog nooit van ‘washi tape’ gehoord, maar blijkbaar had ik het al wel vaak in de winkel zien liggen. Vooral bij de Hema op de kantoorafdeling liggen ze in veel verschillende soorten. Het tape heeft wat weg van plakband, maar dan met een kleurtje en allerlei soorten printjes. Het leek me iets voor hobbyisten die graag hun fotoalbums van de vakantie tot in de puntjes versieren, tot ik op Pinterest verschillende afbeeldingen voorbij zag komen met ‘Do it Yourselfs’. Ik kwam erachter dat het tape is waar je echt heel veel mee kan doen. Het voordeel aan dit Japanse tape (wat overigens gemaakt is van rijstpapier), is dat je het makkelijk op verschillende oppervlaktes kan plakken, maar dat het ook weer eenvoudig te verwijderen is. Zo zit je nooit met lelijke plakrandjes op de muur, maar kan je toch leuke kunstwerkjes maken. Ik weet nog niet of ik het in mijn eigen huis aandurf (vrijwilligers mogen het overigens best bij mij thuis uitproberen), maar je kan er ook veel andere leuke dingen mee doen.

Geen zin in een schilderij, gebruik het washi tape dan bijvoorbeeld als kunstwerk op je muur. Wanneer je geen leuke fotolijstjes kan vinden, maak je ze toch zelf met het kleurrijke tape. Of maak een handige agenda op de muur, in plaats van de kalender die je al jaren hebt. Hier wat inspiratie!

washitape3

washitape6

washitape8

washitape5

washitape7

Liefs,
Francis

Follow my blog with Bloglovin

Posts die je vast ook leuk vindt

3 Comments

 1. Suzanne 07/02/2015

  Ik vind het kei tof om er iets mee te doen op de muren. Het geeft meteen een heel knus of zakelijke sfeer en hartstikke origineel.

  Beantwoorden
 2. Anouk 07/02/2015

  Wat een leuk artikel! Die skyline boven het bed is erg gaaf. ook de fotolijstjes zijn erg leuk.
  xxx

  Beantwoorden
 3. Anneleen 08/02/2015

  Wat een leuke ideetjes! Washi tape op die wasknijpertjes ziet er schattig uit!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *