Zullen we een koffiezaakje starten?

koffiezaakje1

Vroeger had ik altijd al wilde plannen voor de toekomst. Of ik werd kapster en anders gewoon een prinses. De droom om kapster te worden, viel al snel in duigen na enkele mislukte pogingen bij mijn barbies Cindy en Sandy. En de prinsessendroom is puur een kwestie geweest van aanwezig zijn op de verkeerde plaats en tijd. Anders had prins Friso best aan mijn zijde kunnen lopen. Toch heb ik nu een prima leventje. Soms word ik toch nog behandeld als een prinses (ik ben totaal niet verwend ofzo, maar mijn vriend noemt me zo als ik vraag of hij een rol wc-papier wilt brengen, als het toiletpapier op is) en ik beland nu gewoon in de stoel van de kapper, in plaats van zelf de schaar te pakken. Voor iedereen veiliger.

Toch denk ik dat dromen af en toe goed is. Dromen over je toekomst, over wat je nog wilt bereiken en gaat doen. Zo had ik al heel lang de droom om al mijn favoriete hersenspinsels op het internet te gooien en dat kwam dan ook tot uiting in deze website. Of er mensen zijn die het net zo interessant vinden als ik zelf, dat is nog de vraag, maar ik heb er veel plezier in en dat is het belangrijkst. Een van mijn andere duizend dromen (naast een carnavalspak in de vorm van een chocoladereep) blijft toch ook wel het starten van een klein en gezellig koffiezaakje. Zo’n koffiezaakje dat geurt naar vers gebakken taartjes, chocolat chip cookies en gemalen koffie. Op de muren zijn mooie spreuken geschilderd die je aan het denken zetten. Het zaakje hoeft niet groot te zijn, maar net groot genoeg om mensen te laten zitten voor een korte babbel met een bakje koffie. Deze droom geef ik weinig kans van slagen, aangezien het vroege opstaan om taarten te bakken me enigszins tegenstaat. Zelfs na 25 jaar voel ik me nog steeds niet geroepen om bij de groep ‘ochtendmensen’ te horen. En daarnaast zou ik alle taartjes zelf ook opeten en pas ik uiteindelijk niet meer door mijn eigen voordeur.

Toch blijf ik dromen en dat doe ik vooral door ideetjes op te doen met foto’s van koffiezaakjes van over de hele wereld. Allemaal hebben ze wel iets unieks en iets wat me aantrekt om daar een kopje koffie te doen. Kijk even mee!

koffiezaakje2

koffiezaakje3

koffiezaakje4

koffiezaakje5

koffiezaakje6

koffiezaakje7

Liefs,
Francis

Follow my blog with Bloglovin

 

2 Comments

  1. Anneleen 09/02/2015

    Wat een gezellige koffiezaakjes! Ziet er allemaal heel mooi en knus uit! 🙂

    Beantwoorden
  2. Elseniek 09/02/2015

    Aah leuk artikel! Er is niets mis met alleen maar blijven dromen hoor 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *