Tips voor de perfecte Paasbrunch

c8b666bc35658241cd0af813f4e25441

Pasen staat bij mij gelijk aan mezelf misselijk eten aan een overvloed paaseitjes en het welbekende en favoriete Paasontbijt. Toen ik klein was, bleef ik op 1e Paasdag extra lang op mijn bed liggen, totdat ik gewekt werd door mijn ouders om met mijn pyjama aan tafel te gaan. De tafel was dan versierd met een foeilelijk, maar geliefd geel tafelkleed en op het bord van mijn broer, zusje en mij lag dan een klein cadeautje. De ene keer was het een groot chocolade paashaas en de andere keer een boek of CD van Kinderen voor Kinderen. Vervolgens schilderden we eieren, waarvan de verf dan zo sterk was dat het eiwit hetzelfde patroontje had als het eischil. Mooie tijden waren dat. Naarmate ik ouder werd, nam ik ook weleens het initiatief om mijn bakkunsten te tonen. Zo kookte ik weleens eitjes, maakte ik scones (ja, van het welbekende Dr. Oetkerpak, die prima te doen zijn) of zorgde ik gewoon voor verse jus d’orange. Dit jaar heb ik, als dank voor alle liefdevolle jaren van Paasontbijtjes,  voor het eerst bedacht om een Paasbrunch in mijn huisje te organiseren. Dit idee kwam vooral tot stand, doordat ik het meest lekkere recept na het andere lekkere idee zie verschijnen in boekjes en internet.
Daarom hier een kleine selectie van ideetjes en recepten die ik misschien toch echt wel wil uitproberen. En als ik het zelf niet doe, hoop ik jou toch wat ideeën te geven voor een fijne zondag- of maandagmorgen.

Een gevlochten Nutella brood.
Hallo?! Dit heeft toch geen uitleg nodig. Nutella én brood. Halleluja!

Vrolijke raspberry cheesecake cupcakes
Deze vrolijke cupcakes passen perfect bij Pasen. Zeker voor een paasbrunch staan ze vrolijk op je tafel en zijn ze tegelijkertijd lekker zoet voor tussendoor.

Kersen-basilicum compote op Franse toast
Wentelteefjes zijn sowieso favoriet en vallen (naast alle croissantjes, eieren en ander koolhydraat-arm voedsel) altijd goed in de smaak bij Pasen. Probeer eens een variatie op het eeuwenoude wentelteefje met deze super lekker uitziende kersen basilicum compote.

Eiersalade met truffel
De eiersalade doet het altijd goed, maar maak hem net even wat sjieke en feestelijker door er wat truffel aan toe te voegen.

Lekkere pannenkoekjes met Griekse yoghurt
Pannenkoekjes doen het sowieso altijd goed en al helemaal bij een brunch. Serveer ze met wat bosbessen of honing en klaar is kees.

Verse granola
Super lekkere en verse granola door Rose-Anne. Leuk om in een schaaltje op je tafel te serveren met wat yoghurt.

Nutella cinnamon rolls met witte chocolade
Oeps, weer met Nutella, maar dat mag toch echt niet ontbreken op je Paastafel. Kaneelbroodjes zijn erg goed te doen en al helemaal met chocolade.

Homemade scones
Het Dr. Oetker pak met scones is echt prima te doen, maar vers zijn ze toch echt een tikkie lekkerder. Hier een lekker recept met gelijk drie variaties.

En natuurlijk zijn ook de ouwe trouwe Matzers, suikerbrood, gekookte eitjes, Paasstol en verse jus d’orange niet te missen bij je Paasbrunch.

Wat mag bij jouw niet ontbreken op de Paastafel?

Liefs,
Francis

Follow my blog with Bloglovin

 

bron

2 Comments

  1. Anne 03/04/2015

    Oh wat een heerlijke recepten! En fijne herinneringen 🙂 Ik doe met mijn vrouw, sinds we samen zijn, ook aan een paasontbijtje en vind het een heerlijke traditie, hihi.

    Beantwoorden
  2. Mies 04/04/2015

    Ha, wat leuk dat mijn kersen basilicum compote erbij staat! Ik ga zeker weten voor zo’n braided bread dit jaar. Bedankt voor de goede tips!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *